Dries Van Langenhove en Kristof Calvo
Volledig scherm
Dries Van Langenhove en Kristof Calvo © SDA

Hoe willen de Vlaamse lijsttrekkers de klimaatcrisis aanpakken?

Verkiezingen 2019De klimaatspijbelaars hebben de afgelopen maanden hun mening duidelijk laten horen: de regering moét het beter doen op vlak van klimaat. Wat zijn de klimaatplannen van de politieke partijen wanneer zij in de regering stappen, waarom moet u hun bolletje kleuren op 26 mei? 

43 reacties

  • Elfrida Warmoes

    5 jaar geleden
    Volgens sommigen, help moeder, is er geen crisis. Feit is uit ernstige rapporten dat België tegen 2030 onder de 40% gaat qua drinkbaar water, de grootste slikkers zijn kerncentrales. Ze weten geen blijf meer met het kernafval en dumpen dat nu onder de grond, ook dit is tijdelijk en kost miljarden. En wat er in gaat moet er ook weer uit. Ontginnen van uranium is het meest vervuilende, slechter dan welke brandstof ook. Daar zwijgen ze over. Nieuwe centrale +/- zie artikel VLD : 9 miljard euro.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Politici eisen van de burgers wat ze zelf nooit doen, geef het voorbeeld en rij met de fiets naar het gemeente- of stadhuis. Ik moet regelmatig met kleinkinderen lang een gevaarlijk straat, ik heb er nog nooit een politicus zien fietsen met zijn kinderen. Hun reactie was, je moet kinderen leren gevaarlijke situaties in te schatten. Hetzelfde langs de fietsostrades langs sommige delen kom zelden iemand tegen, te onveilig. Ze lachen gewoon de mensen uit, wij beslissen, wij zijn de wet.
  • Paul D'hauwe

    5 jaar geleden
    Ook hier porberen de politici de gewone burger een schuldgevoel aan te praten door het 'begin bij jezelf' mantra aan te houden. Ze vergeten wel dat zij zelf verantwoordelijk zijn via al hun wetten en regeltjes en uitzonderingen op die wetten en regeltjes, voor de grote vervuilers, slechte infrastructuur, erbarmelijk openbaar vervoer enz. Het kortzichtig beleid van ALLE partijen is de grote boosdoener. Niet de mensen, die dagelijks hun best doen.
  • Peter Knaap

    5 jaar geleden
    Ze moeten het niet aanpakken er is geen crisis . Ze maken daar een modewoord van, het klimaat wordt woordelijk verkracht om daar eigen voordeel uit te halen. Is zoals een reclame spot. laat dat 100 keer horen en de mensen geloven.
  • Albert Jacobs

    5 jaar geleden
    Laat alles zoals het vroeger was en iedereen zijn steentje bijdragen en wie het openbaar domein bevuild beboeten