Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Kan je te veel sporten en wat doe je eraan?

Voldoende sporten en bewegen is gezond. Laat daar geen twijfel over bestaan. Maar bestaat er ook zoiets als te veel sporten? En belangrijker: hoe kan jij weten of je over de streep gaat? En wat doe je eraan?

3 reacties

  • Peter Buyck

    5 jaar geleden
    Artikel staat wel in het meidenblad maar geldt evenzeer voor mannen. Als je een sport te zwaar genoeg vindt, zit je op de grens van overdrijven. Van zodra je spieren verzuurd raken, doe je aan overkill. Idealiter sport je met hartslagmeter en trainingszones en ... respecteer je je lichaam. Rust is een vereiste, geen schaamte.
  • Katia Mistianes

    5 jaar geleden
    Titel vooral bedoeld voor V, denk ik. V moeten inderdaad leren luisteren naar hun lichaam. Aerobics is zwaar genoeg. Competitiesport voor V vind ik dikwijls te zwaar voor V, kan niet gezond zijn. Gewichtheffen en boksen vind ik echt niet vrouwelijk!
  • Ronny Cockuyt

    5 jaar geleden
    Al die oudere sporters hebben ook niet al teveel zwaar werk gedaan,of ze joggen tot ze ermee vallen,met de fiets tot ze geen adem meer hebben,dat is dan gezond. En die worden meestal ook geen 90-100 jaar hoor,om dan ook nog te eten als een konijn