Autosalon in Brussel (ter illustratie).
Volledig scherm
Autosalon in Brussel (ter illustratie). © Photo News

Autoverkoop daalde in april voor vierde maand op rij

Afgelopen maand zijn in België 53.498 nieuwe personenwagens ingeschreven, wat twee procent minder is dan in april 2018. Het is al de vierde maand op rij dat de inschrijvingen lager liggen dan een jaar eerder, zo blijkt uit de cijfers van autofederatie Febiac en de federale overheidsdienst Mobiliteit.

11 reacties

  • Ronny Biesen

    5 jaar geleden
    Zal nog erger worden.
  • Marco Maerten

    5 jaar geleden
    Stefaan Manssens,de diesel en benzine zijn in verhouding van ons maandloos schandalig goedkoop.Sinds 1960 zijn de branstofprijzen de stijging van de lonen veel trager gevolgd.En feit dat velen voor belachelijk korte afstanden met hun auto spelen,is een hard bewijs hiervan.
  • Stefaan Manssens

    5 jaar geleden
    De dieselprijs is enorm gestegen, benzineprijs is ook superduur. De staat blijft de burgers maar melken. Electrische wagens zijn peperduur. Burgers wachten af en geloven de staat niet meer. want de spelregels worden steeds veranderd. Straks zit de economie op zijn gat.
  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    Die dingen worden gewoon onbetaalbaar en zijn zich zelf uit de markt aan het prijzen. En dan al die zever over welk soort brandstof houden wat je hebt.
  • Johan Billiet

    5 jaar geleden
    Tja..je weet niet wat je moet kopen, benzine of diesel..bij deze laatste gaan de roetfilters vrij snel stuk, vooral als men kortere trajecten rijdt, kostprijs 3.000 euro...kun je al aardig wat meerverbruik door benzine mee financieren..dan toch maar compacte benzine-hybride..?