Chinese militaire basis in Djibouti.
Volledig scherm
Chinese militaire basis in Djibouti. © AFP

Pentagon: China gaat waarschijnlijk aantal legerbasissen in buitenland verhogen

China zal "waarschijnlijk" steeds meer militaire basissen bouwen in het buitenland in het kader van de Nieuwe Zijderoute, waarmee het Azië en Europa beter wil verbinden. Dat staat te lezen in een rapport van het Pentagon over de militaire macht van China dat gisteren werd gepubliceerd. 

6 reacties

  • Jef Heffens

    5 jaar geleden
    De zijderoute is eigenlijk maar een grote voorbereiding voor het verder annexeren van landen en daarna uitroeien van bevolking zoals China in Tibet aan het bewerkstelligen is. Poetin hoopt in het voetspoor van Xi-jinping hetzelfde te kunnen doen. De zo gezegde Zuid-Chinese zee is ook iets gelijkaardigs, eerst Indonesië aan de grond krijgen en veroveren en daarna Australië.
  • Rik Meeuwissen

    5 jaar geleden
    Eindelijk stilaan verandering Den onozelle Amerikaan zijn ze overal kotsbeu en zonder oorlog voeren om met landen zaken te doen gelijk China petje af voor De Voorzitter Xi Jingpin dit is een man met vestand en weet dat je alleen met onderhandelingen iets kunt bereiken.Alweer een voorbeeld voor het Westen.
  • ROBERT GERTS

    5 jaar geleden
    EINDELIJK gedaan met de dominantie van de VS ! ZIJ hebben overal ter wereld kernwapens staan, en EIJ gaan bepalen dat er slechts enkele kanden nucliare wapens mogen hebben. Waaronder Israël bv. !! Ik juich het toe! En tegen Poeten spreken ze ook al een heel toontje lager! En terecht! Dat is een leider !!
  • Erik Defour

    5 jaar geleden
    De VS heeft ongeveer een 800-tal basissen , verspreid over 70 landen ! Actie reactie noemen ze zo iets !
  • Paul Vanmaldeghem

    5 jaar geleden
    Waarom zouden ze niet? Zijn buitenlandse legerbasissen een exclusief Amerikaans recht misschien?