Bewolkte dag met kans op buien

door
Belga
Leestijd 2 min.

Het is vandaag wisselend tot zwaarbewolkt met kans op buien, maar het blijft vaak droog. De maxima liggen tussen 8 en 13 graden. 's Avonds blijft het droog met enkele plaatselijke regenbuien, maar komende nacht trekt een regenzone vanaf het westen over ons land. Dat voorspelt het KMI. De storing bereikt het oosten en zuidoosten van het land pas vrij laat 's nachts en dan valt er in de Ardennen smeltende sneeuw of zelfs sneeuw. Op het einde van de nacht is het in het noorden van het land wisselvallig met enkele voorjaarsbuien en soms opklaringen. De minima liggen tussen 0 graden in de Hoge Venen en 6 graden aan zee.

Morgen stroomt er polaire lucht over ons land. 's Ochtends ligt er nog een storing over het zuiden en valt er in Hoog-België smeltende sneeuw of zelfs sneeuw. Daarna wordt het overal wisselvallig met stapelwolken en opklaringen. Er vallen soms voorjaarsbuien, die stevig kunnen zijn met kans op onweer en korrelhagel. Het is koud voor de tijd van het jaar met maxima tussen 4 of 5 graden in de Hoge Venen en 10 of 11 graden in Vlaanderen. De noordnoordwestenwind waait matig tot vrij krachtig, met mogelijk rukwinden tot 65 kilometer per uur.

Ook zondag krijgen we afwisselend opklaringen en wolkenvelden met enkele buien. In de loop van de namiddag wordt het in het westen waarschijnlijk droger. Het is nog steeds koud met maxima van 7 tot 11 graden. 's Nachts is er kans op lichte nachtvorst.

Maandag is het wisselend tot soms zwaarbewolkt met nog enkele buien. Het blijft koud met maxima tussen 7 en 11 graden. Dinsdag kan er nog een lokale bui vallen, maar blijft het overwegend droog. Het wordt wisselend tot zwaarbewolkt met maxima van 12 tot 14 graden.

bron: Belga