© Zalando, De Bijenkorf, Pret-A-Porter

Deze jurk is de hit van het seizoen

Een lange jurk tot op de grond of toch maar eentje tot halverwege de kuiten? Het vinden van de juiste lengte van een rok of jurk is niet voor iedereen even evident. En nu komt daar nog de ‘midaxi’ bij, een kruising tussen een lange en halflange jurk die tot op de enkels valt.

lla

De mode-industrie zit niet stil en promoot dit seizoen volop de ‘midaxi’ jurk, ook bekend als de hoogwaterjurk, die tot aan je enkels komt en maar enkele centimeters langer is dan de klassieke midi-jurk. De ‘midaxi’ jurk dankt haar populariteit voor al aan het feit dat ze de enkels, het smalste gedeelte van het been, accentueert in tegenstelling tot de midi-jurk die dan weer de nadruk legt op de kuiten.

Maar hoe combineer je een hoogwaterjurk? Ons advies: breek daar vooral je hoofd niet over want de mogelijkheden zijn eindeloos. Ga voor een soepel vallende jurk in oudroze en combineer met een sandaaltje met print en een grote, donkerbruine handtas. Werk af met een paar asymmetrische oorbellen en, hoe kan het ook anders, een grote zonnebril.

Als het allemaal wat frivoler mag, kan je kiezen voor een ‘midaxi’ jurk met laagjes. Kies voor een opvallende kleur en combineer met een elegant maar comfortabel muiltje. Werk af met een kleine clutch en een zonnebril en een paar oorringen van Belgische makelij.

Bloemen, prints en zelfs in combinatie: het seizoen wordt er door gedomineerd. Kies voor een opvallende jurk met print en lange mouwen maar hou de rest van de accessoires eerder sober. Combineer met nudetinten en lichtgrijze en ga voor een speels rugzakje als handtas.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer