De 14-maanden oude Saba Abu Arar liet vandaag het leven bij een vergeldingsactie van Israël.
Volledig scherm
De 14-maanden oude Saba Abu Arar liet vandaag het leven bij een vergeldingsactie van Israël. © REUTERS

Hamas-commandant komt om bij bombardement in Gaza

BuitenlandIn Gaza is vandaag een commandant van Hamas, de islamitische beweging die aan de macht is in de Gazastrook, gedood bij een precisiebombardement van Israël. Het geweld tussen beide partijen flakkerde dit weekend weer op. Zowel Israël als Hamas gaven vandaag te kennen dat ze zouden blijven doorzetten.

11 reacties

  • Guido Deville

    5 jaar geleden
    Hamas is er met zijn raketbeschietingen enkel op uit om het Eurovisiesongfestival in Israël te boycotten. Hamas stuurt daarom bewust aan op een nieuwe escalatie van het conflict, zonder oog voor de voorzienbare gevolgen voor haar burgers. Europa zou dan ook elke financiële steun aan Hamas per direct moeten opschorten.
  • Victor Munster

    5 jaar geleden
    Les voor de Palestijnen; gooi niet met stenen naar je buurman als je zelf in een glazen huis woont! Oorlogje voeren, oorlogje verliezen en dan klagen dat ze het gelag moeten betalen. De Westelijke Jordaanoever en Oost Jerusalem stonden onder Jordaans bewind ... nu gaan ze al mogen blij zijn als ze de Westelijke Jordaanoever terug krijgen! Om nog maar te zwijgen van de strategische Golan Hoogte (voorheen Syrië).
  • Johan Van de Velde

    5 jaar geleden
    Er zijn in dat conflict geen goeden en geen slechten, punt. Er zijn alleen gewetenloze fanatici en slachtoffers. Aan beide zijden. Ik herhaal: aan beide zijden.
  • Magda De Buyser

    5 jaar geleden
    Wanneer een boycot van Israël zolang het Palestijnse gebieden bezet? Koop niets meer uit Israël of de bezette gebieden. Hopelijk zenden we het songfestival vanuit Israël niet uit. Als ze het in hun portefeuille voelen gaan ze misschien iets constructiefs doen.
  • jan braakmans

    5 jaar geleden
    De palestijnen kiezen keer op keer voor de verkeerde leiders... tragisch voor hen. Wanneer gaan ze het leren??