Het Syrische leger bestookte het dorp Basamis in de Syrische provincie Idlib.
Volledig scherm
Het Syrische leger bestookte het dorp Basamis in de Syrische provincie Idlib. © AFP

Syrische leger lanceert offensief op laatste rebellengebied

De grondtroepen van het Syrische leger hebben in het zuiden van de provincie Idlib een offensief gelanceerd op het laatste grote gebied dat nog in handen is van rebellen. Eenheden van het leger hebben stellingen van terreurgroepen in het vizier genomen, zo meldt het door de staat gecontroleerde Syrische nieuwsagentschap Sana. Het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten heeft het over hevige gevechten tussen regeringssoldaten en rebellen. 

3 reacties

  • michel De Blay

    5 jaar geleden
    Men moet zich eens de vraag stellen hoe het leven in Syrië was 8 jaar geleden??? Iedereen had het goed, iedereen ging naar school. Tot op het moment dat men daar de democratie is willen invoeren!!!!! Nu staan de Amerikanen en de Europeanen daar met hun mond vol tanden. Hadden ze van in het begin samen met de Russen samengewerkt dan was het daar al lang opgelost, maar ja madammeke Clinton en yes we can Obama wisten het weer beter.
  • eric maier

    5 jaar geleden
    Als Europa en de VS gee nwapenleveringen deden , dan had in Syrie de oorlog al 3-4 jaar gedaan geweest, of zelfs eerder. Sinds de Russen hun bondgenoot Assad steunen tege nde rebbelen, verloren ze in sneltempo terrein. Tot de EU en VS begonnen met wapenleveringen.
  • raf janssens

    5 jaar geleden
    Hoog tijd dat die terroristen van HTS (Al Qaida) uit Idlib verdreven worden. Dan kan er misschien eindelijk terug aan vrede gedacht worden in Syrië.