Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © EPA

Duitsland wil ouders beboeten die kinderen niet inenten tegen mazelen

De Duitse minister van Volksgezondheid, Jens Spahn, wil vanaf 1 maart 2020 de vaccinatie tegen mazelen verplichten. Ouders die de verplichting niet naleven, riskeren een boete tot 2.500 euro, zo meldt Spahn vandaag in Berlijn.

10 reacties

  • Karel Dierckx

    5 jaar geleden
    Niet iedereen kan ingeënt worden. Kinderen moeten wachten tot ze 1 jaar oud zijn voor de MMR vaccinatie en sommige mensen zijn allergisch. De bedoeling van een vaccinatiegraad van 95% of beter is kudde-immuniteit te kweken: de kleine minderheid die niet gevaccineerd is is dan ook veilig omdat het virus niet kan uitbreken. Dat gezegd zijnde is het wettelijk verplichten van een medische ingreep een verregaande stap waar ik niet echt voor te vinden ben.
  • Mirrie VanDijk

    5 jaar geleden
    Net als in het verkeer? Wat een belachelijke vergelijking zeg. Dwingen gif in je lichaam te spuiten is wel effe wat andrrs. Mensen die 100% erachter staan, die gaan echt zich niet laten dwingen. Trouwens ouders die roken bij hun kinderen brengen de gezondheid ook in gevaar. Ook beboeten? En ook de stank en vervuiling in het rijmondgebied door de industrie.Ook beboeten?
  • Jürgen Mouton

    5 jaar geleden
    Als inenten zo goed werkt, brengen zij die niet ingeënt zijn toch enkel zichzelf in gevaar?!?
  • John Stahl

    5 jaar geleden
    Waarover zitten die gevaccineerden te leuteren. Als ik de ziekte heb en zij zijn gevaccineerd dan is er toch geen probleem, want ze zijn veilig. Tenzij.. die vaccins één groot boerenbedrog zijn van de farma-industrie.
  • Peter Bonacasa

    5 jaar geleden
    Johan Fransaert, als je tegen 150 door de bebouwde kom scheurt zal je ook niet altijd slachtoffers maken, maar dat wordt door niemand getolereerd. Waarom zouden we wel tolereren dat anti-vaxxers het leven van anderen in gevaar brengen?