© McLaren

© McLaren

© McLaren

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Welke bedrijfswagen krijgt een F1-piloot?

Ook F1-piloten krijgen een zogenaamde 'bedrijfswagen'. Bij het McLaren F1-team namen Lando Norris en Carlos Sainz onlangs hun 'bedrijfswagen' in ontvangst.

F1journaal.be

Bij een F1-piloot is een echte bedrijfswagen uiteraard een F1-bolide, maar daarnaast krijgen ze ook een 'bedrijfswagen' ter beschikking voor hun uren naast het circuit. Als je voor een sportwagenfabrikant zoals McLaren werkt dan heb je het uiteraard op dat vlak getroffen.

De nog steeds maar 19-jarige Lando Norris krijgt een papaya McLaren 570S ter beschikking terwijl Carlos Sainz een grijze McLaren 720S in ontvangst mocht nemen.

Voor Sainz is het in vergelijking met vorig jaar een serieuze upgrade. Toen hij vorig jaar voor Renault reed kreeg hij immers 'slechts' een Renault Megane RS. Die Renault Megane RS gaat nu naar Daniel Ricciardo, die door zijn overstap van Red Bull naar Renault zijn Aston Martin moest inleveren.

Ricciardo lijkt door zijn overstap naar Renault voorlopig dan ook alleen maar op financieel vlak vooruitgang te hebben geboekt.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer