Investeren
Volledig scherm
PREMIUM
Investeren © Shutterstock

Vastgoed kopen in het buitenland: een verstandige investering?

Investeren in vastgoed zit al enkele jaren flink in de lift, met dank aan de historisch lage rente. Door die lage rente kan u goedkoop lenen, ook als u overweegt een tweede huis of appartement te kopen. Dat kan voor vastgoed in ons land, maar evengoed voor vastgoed in het buitenland. Waarop letten als u een eigen stek aan een zuiderse costa of in de bergen wil kopen? Financieel expert Michaël Van Droogenbroeck legt het uit.

13 reacties

  • Johnny Chanet

    5 jaar geleden
    Misvatting 1 :als je in spanje resident bent betaal je geen taks op verkoop. Wat de belgen wel fout doen : men maakt in spanje tegenwoordig allemaal van die moderne witte huizen. Met die platte daken en grote vensters zijn die huizen in hartje zomer zo goed als onleefbaar van de warmte. Daarbij koop je 100m2 voor +-250000 euro en daar zitten dan 3 slaapkamers en 2 badkamers is. Dat zijn echte vogelkooien. Dan zie je op de witte muren na 3-4 jaar de erosie zo erg dat je moet overgaan op schildere
  • Catherine Vandekerckhove

    5 jaar geleden
    @Polle. In Spanje of Frankrijk (taxe foncière, taxe d'habitation, belasting op eventuele huurinkomsten, nutsvoorzieningen) lig je ook rap aan 3000-4000 €. En bij de belastingaangifte word je belast op de valeur locative (doorgegeven via Frankrijk aan de Belgische belastingdienst. En gedurende 30 j :belasting op de meerwaarde ipv gedurende 5 j in België.
  • Valentin Valmont

    5 jaar geleden
    Alleen interessant volgens het oville calpe concept.
  • Bill De Fox

    5 jaar geleden
    In Tenerife ja.Ben zo weg uit het Vlaamse midden oosten,en dit is onbetaalbaar aan het worden.
  • Hugo van heirstraeten

    5 jaar geleden
    Bryssinck Gerry , Zeker niet doen ! Bij verkoop kom je van een kale reis terug ! In Spanje : meerwaarde voor de gemeente en 3 % te betalen bij de notaris op de verkoopprijs Om nog maar te zwijgen over de erfenistaxen !!! Ook wordt er toeristen Taks geheven . Dus maak de som maar !!!!