EPA
Volledig scherm
© EPA

Franse school met sluiting bedreigd: dan maar 15 schapen ingeschreven

Om de sluiting van een klas wegens een gebrek aan leerlingen te vermijden, hebben de ouders van een Franse gemeente symbolisch vijftien schapen ingeschreven in de basisschool van Crêts en Belledonne, aan de voet van de Alpen.

18 reacties

  • Jan Depoortere

    5 jaar geleden
    Het verschil tussen schaap en mens is toch moeilijk te merken.
  • Robin De Meyer

    5 jaar geleden
    Inderdaad, Peter. Waar ik avondschool volg is twee jaar geleden iets gelijkaardigs gebeurd. Een opleiding van drie jaar netwerkbeheerder, na afloop van twee jaar kwamen ze enkele personen te kort voor het laatste jaar en werd de opleiding zomaar stopgezet. Twee jaar van je leven en duizend euro verspild aan een onafgewerkte opleiding waar je bitter weinig aan hebt, ze konden wel aansluiten in een andere school maar dat was drie kwartier rijden... Solliciteer maar eens met 2/3de van een diploma.
  • ronny cuypers

    5 jaar geleden
    Prachtig initiatief. Menselijkheid boven cijfertjes. Dat gebeurt veel te weinig.
  • mark germanus

    5 jaar geleden
    Die Fransen zijn wel inventief, dat zouden ze wel eens bij ons kunnen proberen,ludiek maar misschien helpt het !
  • Pierre Vaneylen

    5 jaar geleden
    In Belgie heeft men het omgekeerde: Men gaat een school creëren waarvoor men geen onderwijzers heeft, dan gaat men ze maar in het buitenland halen en nog op de koop toe subsidieren met Vlaams belastinggeld. Ik zou zeggen als ge graag als buitenlander een goed betaalde job wilt kom dan als iman naar België en ge hoeft zelfs geen asiel aan te vragen.