De Volkswagen ID.3. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf vandaag laten registreren, al kunnen ze de wagen nog niet bekijken. De wereldpremière is gepland voor het autosalon van Frankfurt in september.
Volledig scherm
De Volkswagen ID.3. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf vandaag laten registreren, al kunnen ze de wagen nog niet bekijken. De wereldpremière is gepland voor het autosalon van Frankfurt in september. © Volkswagen AG

Volkswagen wil elektrische wagen aanbieden voor minder dan 30.000 euro

De eerste als volledig elektrische auto ontwikkelde Volkswagen krijgt de naam ID.3. Hij komt in verschillende versies op de markt, met reikwijdten variërend van 330 tot 550 kilometer (volgens de WLTP-norm). In Duitsland zullen de prijzen net onder de €30.000 beginnen, over de Belgische prijzen is nog niets bekendgemaakt. Het is de bedoeling om elektromobiliteit geschikt te maken voor massaproductie, klinkt het.

6 reacties

  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    Je bent daar vet mee 400 km in de beste omstandigheden !
  • Willy Stinissen

    5 jaar geleden
    Als die ook 25 kwh per 100 km nodig heeft, ofwel 4 km met 1 kwh kan doen dan komt die gratis 2000 kwh overeen met 8000 km. Veel geld om rond de kerktoren te rijden is dat.
  • Els Pauwels

    5 jaar geleden
    Ronny idd, ik ken iemand die een Skoda fabia in september 2018 heeft besteld, ze heeft hem nog steeds niet, wel al brieven ontvagen dat er vertragingen zijn.
  • ronny cuypers

    5 jaar geleden
    En hoe lang op voorhand moet je die bestellen? Ik heb nu al zo'n 11 maanden een VW met CNG motor in bestelling en ben nog steeds in blijde verwachting.
  • Willy Scholaart

    5 jaar geleden
    mij niet gezien wacht nog maar een jaar of 5 we zullen dan eens praten, ik hou het bij mijn nu al propere diesel.