Oceanix
Volledig scherm
Oceanix © Oceanix

Wonen we in de toekomst in drijvende steden?

In de toekomst leven we op het water, althans als het aan de Deense architect Bjarke Ingels ligt. Zijn stad van de toekomst bestaat uit platforms van hout en bamboe die op het water drijven: Oceanix City.

19 reacties

  • Octaaf De Smet

    5 jaar geleden
    zeer mooie vooruitzichten, door op drijvende steden te wonen kunnen we ook inzetten op waterkrachtcentrales voor energieopwekking en kan het klimatisch herstel van onze planeet weer beginnen het lijkt erg veraf maar ik weet wel zeker dat we over enkele jaren niet anders zullen kunnen we gaan mooie tijden tegemoet
  • Lot Claeys

    5 jaar geleden
    Niet realistisch. Ondergronds wel: toegang via een solarium met lift en trap. Op die manier komt er veel meer groen dat CO2 ''opeet'', kan er veel meer regenwater doordringen in de grond, zijn de woonsten veel beter geïsoleerd met veel minder verbruik van energie voor verwarming, ook al kan de bewoonbare oppervlakte veel groter zijn.
  • Rody Franks

    5 jaar geleden
    Het zal nochtans broodnodig worden, Kirsten, want op het vasteland zal geen plaats meer zijn als we zo verder blijven kweken!
  • Kirsten De Laet

    5 jaar geleden
    zeespiegelstijging? klimaatverandering ?wonen op het water? hoe langer hoe zotter die wetenschappers, ze weten van gekkigheid niet meer wat schrijven. Alles is goed genoeg om ons een geweten te schoppen, ik doe daar niet aan mee. Klimaat verandert continu, met of zonder mensen op deze planeet. Het gaat ons enkel heel veel geld kosten, de rest is allemaal larie en apekool. Lees maar eens op klimaatgek.nl over de zeespiegelstijging, u zal ogen trekken beste doemdenkertjes! Stop de leugens!
  • Ibn Marouf

    5 jaar geleden
    1) De boeken van Jules Vernes waren ook ooit futuristisch. 2) Begin met de bevolking drastisch te beperken! 3) Zet massaal zeewater om in zoet water, voor de landbouw, sanitair gebruik, industrieel gebruik, kortom elk gebruik waar smaak geen belang heeft. @ Gui Cloostermans: bluswater genoeg!