Priscilla Du Preez via Unsplash
Volledig scherm
PREMIUM
© Priscilla Du Preez via Unsplash

88 keer per dag grijpen we naar onze smartphone: deze professor pleit voor digitaal dieet

“Ja, het smartphonegebruik wordt systematisch onderschat. En niet alleen bij tieners. Gemiddeld grijpen we 88 keer per dag naar onze gsm”, weet UGent-professor Lieven De Marez. Hij pleit voor een digitaal dieet. “Pak digibesitas aan zoals obesitas.”

22 reacties

  • Carolus Vif

    5 jaar geleden
    Marco , René zag net nog een prachtig voorbeeld van die verslaving op de werkvloer dame was winkelruit aan het kuisen in 1 hand de spons in de andere juist de vastgeplakte smartfone naar de ruit keek ze niet ze wreef in het wilde weg van het schermpje miste ze geen letter , ook al gezien in produktie hallen meer aandacht voor schermpje dan voor de machines resultaat regelmatig moet de technieker langskomen omdat ze vastliep niet de telefoon , de machine
  • Danny Damiaens

    5 jaar geleden
    Iemand die verslaafd is zal het nooit toegeven!
  • Patrick Martens

    5 jaar geleden
    Is niet waar, ik heb zelfs geen GSM.
  • Maya Debie

    5 jaar geleden
    Had er jaren geleden één gekocht. Is na twee dagen in de schuif beland en er nooit meer uitgekomen. Ik laat me niet iedere minuut zeggen door dat ding dat ik moet kijken of wat er nu weer zo belangrijk is. Nee. Triestig dat de jonge generatie er zo verslaafd aan is.
  • Daniel Corstjens

    5 jaar geleden
    Maar als je 5000 keer per dag op je werk één of ander produkt visueel moet controleren dat kan geen kwaad! Die pofessor zegt het verkeerd,hij moet gewoon zeggen dat we te veel productietijd verliezen omdat de mensen te veel op hun smartphone kijken!