Shutter
Volledig scherm
© Shutter

Verbruik groenten en fruit bij Belgen op laagste peil in tien jaar

ConsumentDe Belg heeft in 2018 2 procent minder groenten en 5 procent minder fruit gekocht dan het jaar voordien. Dat blijkt uit het jaarrapport van marktonderzoeker GfK Belgium bij 5.000 gezinnen, in opdracht van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). In 2018 kocht de Belg gemiddeld 37 kilogram groenten en 45 kilogram fruit, wat het laagste peil is in tien jaar. 

8 reacties

  • Dirk Vregels

    5 jaar geleden
    Als die marktonderzoekers eens bij nederlandse supermarkten gaan kijken dan kunnen ze met hun eigen ogen zien dat de Belg daar ook zijn groenten koopt en niet in Belgie. Kwestie van prijsverschil.
  • Magda De Munck

    5 jaar geleden
    300 gr groenen per dag zouden wij moeten eten? Dat krijgt een normaal mens niet binnengespeeld.
  • Emi Hergersberg

    5 jaar geleden
    Bij dat schoon blinkend fruit uit de winkel heb ik veel bedenkingen. Veel vruchten hebben maar weinig smaak omdat hun teelt vaak opgefokt is. Plant fruitbomen ipv sierstruiken :-)
  • François Nuyts

    5 jaar geleden
    Er zijn heel veel mensen die meer Fastfood eten dan wat anders , klinkt misschien raar maar als je eens rond u heen kijkt merk en hoor je dat goed genoeg . Heel veel kookprogramma's maar de meesten kunnen niet koken zelfs .
  • Kevin De Smet

    5 jaar geleden
    Dat je zoveel groenten en fruit zou nodig hebben is gewoon platte commerce voor iedereen dit ze wil slijten aan ons consumenten.