Besparingen op energiefactuur tot 1.200 euro op jaarbasis mogelijk.
Volledig scherm
Besparingen op energiefactuur tot 1.200 euro op jaarbasis mogelijk. © Shutterstock

Besparingen op energiefactuur tot 1.200 euro op jaarbasis mogelijk

ConsumentVele honderdduizenden gezinnen en kmo's in ons land blijven met slapende energiecontracten zitten en betalen op die manier te veel voor elektriciteit en aardgas. Het besparingspotentieel is enorm, zo blijkt uit nieuwe berekeningen van de Creg. Tot meer dan 1.200 euro op jaarbasis voor een gezin.

16 reacties

  • jan geens

    5 jaar geleden
    Het percentage dat we kunnen besparen wordt steeds groter . Het percentage van de factuur die nog iets , in de verste verte , met energie te maken heeft wordt steeds kleiner.
  • Johnny L Verhoeven

    5 jaar geleden
    Tof dat is meer als wat ik nu betaal !
  • Ronny De Puysseleyr

    5 jaar geleden
    ooit gedaan besparen led verlichting grote stroom verbruikers vervangen ,zonnepanelen van 4900 KwH naar 788KWH op een jaar resultaat ik betaald meer dan in 2009 "verhoging van de factuur omdat ik een kleine verbruiker ben . En overstappen is voor ander niet interessant genoeg, daar sta ik den met mijn besparingen
  • Albert Gysels

    5 jaar geleden
    Als je een voordelig contract afsluit en je verbruikt minder dan firma's als Essent en co willen duwen ze een schandalig duur standaard contract in uwe nek in de hoop dat je bij hen vertrekt. Bij reclamaties zeggen ze dat we te weinig verbruiken en dus verander ik ieder jaar. Het stoort mij wel dat ze allemaal de vrije markt willen, maar de moment dat ik die toepas doen ze alles wat ze kunnen om je buiten te gooien via een omweg..echte maffia praktijken.
  • Ronny Biesen

    5 jaar geleden
    Ja, het is schandalig dat zulke grote verschillen mogelijk zijn. Zo zie je maar dat woekeren nog steeds mag en kan. Waarom? De politiek laat het toe de mensen te bedriegen, net zoals zij zelf ons bedriegen.