"27 dagen voor de verkiezingen, drie dagen zonder voedsel”, staat te lezen op het kartonnen bord dat hongerstaker Mikkel Brix vasthoudt.
Volledig scherm
"27 dagen voor de verkiezingen, drie dagen zonder voedsel”, staat te lezen op het kartonnen bord dat hongerstaker Mikkel Brix vasthoudt. © dpa

Deen (19) start hongerstaking voor klimaat

Een jonge Deen eist een krachtdadig klimaatbeleid en is daarom een hongerstaking gestart. De Denen kiezen op woensdag 5 juni een nieuw parlement, tot dan is Mikkel Brix vastbesloten om alle vast voedsel te weigeren.

13 reacties

  • Marc Boeckx

    5 jaar geleden
    Aandacht doet mensen rare sprongen maken. Sorry geen begrip.
  • Geert Vaelen

    5 jaar geleden
    3 weken zonder eten? Dat wil ik hem zien doen. Da's gewoon zelfmoord. En als hij het niet haalt, gaat hij naar de dokter? Die dokter zal gewoon zeggen dat ie iets moet eten natuurlijk. Die hongerstaking helpt niks, politiekers doen toch hun goesting, en dat is hetgeen het meeste opbrengt. Milieu komt op de 2e plaats, geld ALTIJD op de 1e plaats, wereldwijd.
  • Robert De Fruytier

    5 jaar geleden
    Gewoon laten zitten;t'zal rap gedaan zijn met die hetze!
  • piet devlieger

    5 jaar geleden
    Al mijn leven lang heb ik mensen weten hongerstaken en zelfs al worden hun eisen niet vervuld stoppen ze altijd. De ene die het volhield was Bobby Sands. Alle anderen zijn gewoon aandachtzoekers. Als je een bedreiging doet dan moet je die ook kunnen uitvoeren. Indien zijn gezondheid achteruit gaat zegt hij, stopt hij ermee en gaat hij bij een dokter langs. Een loser in het kwadraat is dat.
  • Serge Aernoudt

    5 jaar geleden
    Veel succes, volhouden, zal toch al één vervuiler minder zijn.