Bernard Sintobin
Volledig scherm
Bernard Sintobin © RV

Na amper een week: Unicef-baas zet stap opzij na gerechtelijk onderzoek over kinderhandel

Unicef, de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties, zit met een probleem. Er loopt een gerechtelijk onderzoek naar een vzw waarin de nieuwe CEO-ad-interim voor Unicef België, Bernard Sintobin, jarenlang actief is geweest. Het gaat om een Waals adoptiebureau dat meegewerkt zou hebben aan kinderhandel uit Guatemala. De man zelf schreeuwt zijn onschuld uit, maar Unicef heeft hem gevraagd een stap opzij te zetten.

82 reacties

  • marc tamar

    5 jaar geleden
    Verantwoordelijken moeten opstappen zonder vergoeding.
  • censor

    5 jaar geleden
    Ja Jan Kuypers..je mag je gelukkig prijzen dat je een tevreden mens bent, corrumperende organisatie zijn geen bezwaar om de "doneren" inderdaad, een gelukkig mens...
  • Jef Lois

    5 jaar geleden
    Wij zijn al jaren gestopt met geven aan dergelijke organisaties, 2/3 van de gelden blijven plakken aan de handen van directeurs ea en de rest van het geld is niet na te gaan. Ik heb mijn buik meer als vol van dergelijk mensen. Het zoveelste schandaal en ze hebben nooit iets gedaan de dieven.
  • Miguel Leboucq

    5 jaar geleden
    Nog een bewijs dat de meeste NGO's weinig nut hebben voor de lokale bevolking. CEO's krijgen riante lonen, het geld blijft overal plakken en de doelgroepen zien er bijna niks van.
  • Jan Kuypers

    5 jaar geleden
    Knappe reactie van Unicef! SIntobin moet een stap opzij zetten tot dit uitgeklaard is. Ik zie niet in wat Unicef verkeerd doet. Velen blijken dit als het perfecte excuus te zien om niet te doen wat ze toch al niet deden: giften geven. Ik blijf geven (aan anderen dan Unicef weliswaar, ik kan niet aan iedereen geven). Noem me gerust naïef, daar heb ik geen probleem mee. Ik ben ook iemand die graag belasting betaalt, zeker al ik zie wat ik daarvoor terugkrijg. Die klaagcultuur: Arm Vlaanderen!