REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Facebook sluit 23 Italiaanse pagina's die ‘fake news’ verspreidden over migranten, vaccinaties en Joden

BuitenlandFacebook heeft 23 Italiaanse pagina's gesloten omdat ze ‘fake news’ zouden verspreiden en de regels van de sociale media aan hun laars zouden lappen. Enkele van die pagina's steunen de populistische regeringspartijen van het land. 

6 reacties

  • Paul Vancraeynest

    5 jaar geleden
    Een goede zaak
  • Jozef Hendrickx

    5 jaar geleden
    Sinds wanneer bepaalt Facebook wat de waarheid is ? Het is niets anders dan poco censuur in opdracht van de Europese Commissie met op kop Juncker en de socialist Frans Timmermans .
  • Peter Buyck

    5 jaar geleden
    En gaan ze ook iets doen aan de fake fanclubs?
  • Jonathan Wouters

    5 jaar geleden
    Ze waren politiek incorrect zeker? Censuur is een feit.
  • Hubert Wouters

    5 jaar geleden
    Zeer goede actie van Facebook.
  1. Zonnepanelen en thuisbatterij met stekker straks ook in België toegelaten? “Lagere kosten, maar ze leveren minder op”
    Livios

    Zonnepane­len en thuisbatte­rij met stekker straks ook in België toegelaten? “Lagere kosten, maar ze leveren minder op”

    Kleine thuisbatterijen en zonnepanelen met een stopcontactstekker: ze bestaan, maar of je ze in België ook mag gebruiken, is niet duidelijk. Synergrid, de Belgische netbeheerderskoepel, wil daar verandering in brengen, omdat de vraag vanuit de markt zou toenemen. Maar is dat echt zo? Zijn de toestellen veilig en voordelig? En kun je ze in elke woning gebruiken? Bouwsite Livios vroeg het aan energie-expert Dirk Van Evercooren.
  2. TERUGLEZEN GAZA. Netanyahu wil toch delegatie naar VS sturen na geannuleerde trip - 66 doden bij hevige bombardementen op Gazastrook

    TERUGLEZEN GAZA. Netanyahu wil toch delegatie naar VS sturen na geannuleer­de trip - 66 doden bij hevige bombarde­men­ten op Gazastrook

    Bij hevige Israëlische bombardementen in de belegerde Gazastrook zijn dinsdagnacht en woensdag volgens Hamas zeker 66 doden gevallen. Het Israëlisch leger zette tegelijk zijn grondoperaties rond verscheidene ziekenhuizen voort. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu wil nu toch een delegatie naar de Verenigde Staten sturen, nadat hij maandag besloot om een beraad over Gaza in Washington op het laatste moment af te blazen. De premier reageerde daarmee op de VS, die in de VN-Veiligheidsraad een oproep tot een wapenbestand niet wilden voorkomen. Lees hier de ontwikkelingen van woensdag 27 maart terug.