Boeren uit de hele regio zijn naar de boerderij in het Nederlandse Boxtel afgezakt uit onvrede met de bezettingsactie. De sfeer is grimmig. Iets voor elven zijn de meesten van hen vertrokken.
Volledig scherm
Boeren uit de hele regio zijn naar de boerderij in het Nederlandse Boxtel afgezakt uit onvrede met de bezettingsactie. De sfeer is grimmig. Iets voor elven zijn de meesten van hen vertrokken. © ANP

Bezetting Nederlandse varkensboerderij wordt beëindigd; auto's actievoerders omgegooid

UPDATEAlle demonstranten die zich hadden verschanst in een varkenshouderij in het Nederlandse Boxtel, zijn daar uit. Volgens de politie zijn enkele tientallen van hen aangehouden. Het gaat om activisten onder meer uit ons land die niet wilden vertrekken of zich niet konden legitimeren, aldus de politie. Zij worden afgevoerd in arrestantenbusjes. Enkele auto's met buitenlandse nummerplaten waaronder Belgische zijn door tegenbetogers in de gracht gegooid.

21 reacties

  • Dick van Aggelen

    5 jaar geleden
    Wedden dat die boer aansprakelijk wordt gesteld voor de schade aan die benzineslurpers ook wel auto's genoemd. Heb wel sympathie voor de actie maar niet als dat een geweldadige actie os.
  • raf janssens

    5 jaar geleden
    Even opgepakt en waarschijnlijk direct terug vrij gelaten. Enige vorm van verantwoordelijkheid opnemen voor hun daden en de gevolgen ervan kennen die activisten niet. Misschien moeten die boeren eens een paar beertonnen gaan leegkappen in het hoofdkwartier van de milieuterroristen. Wedden dat de kranten er dan dagen vol van zullen staan.
  • Herman Huysentruyt

    5 jaar geleden
    Als de dierenterroristen consequent zijn moeten ze stoppen met medicamenten te nemen. Alle medicamenten zijn op dieren getest. Maar zover zal hun liefde voor de dieren wel niet gaan. Hypocrieten zijn het.
  • marnick dedier

    5 jaar geleden
    het zal niet meer zo lang duren of er zal overal een voedselschaarste zijn, door de aangroei van de bevolking en de het verminderen van bv de bijen en andere diersoorten die zeer nuttig zijn voor de landbouw zal voedsel continu duurder worden, al deze die zich nu tegen de landbouwers keren zullen op een dag gelukkig zijn als ze nog iets krijgen, voedsel wordt een luxe
  • Jef Heffens

    5 jaar geleden
    De politie moet tegen dergelijke criminele veel adequater optreden. Een gevolg van het niet adequaat optreden is het recht in eigen handen nemen wat nu gebeurt met het omkantelen van hun wagens. Dat is een kwalijke zaak, maar momenteel misschien het enige middel om dit soort misdaad aan te pakken.