De Hellfire-raket werd in de jaren tachtig ontwikkeld om de duizenden Russische tanks uit te schakelen. Na de aanslagen van 9/11, hadden de VS een raket nodig om onbemande vliegtuigen te bewapenen. Na een geslaagde aanval in Jemen, groeiden de Hellfire en de Predator-drone snel uit tot Amerika's favoriete wapens tegen terreurgroepen.
Volledig scherm
PREMIUM
De Hellfire-raket werd in de jaren tachtig ontwikkeld om de duizenden Russische tanks uit te schakelen. Na de aanslagen van 9/11, hadden de VS een raket nodig om onbemande vliegtuigen te bewapenen. Na een geslaagde aanval in Jemen, groeiden de Hellfire en de Predator-drone snel uit tot Amerika's favoriete wapens tegen terreurgroepen. © getty

VS zetten geheime ‘ninjaraket’ voorzien van mesbladen in tegen terreurleiders

Het wordt de ‘Ninja-raket’ genoemd, maar ook de ‘vliegende betonbom’. De VS blijken al twee jaar in het diepste geheim een nieuwe versie van hun favoriete raket tegen terreurleiders in te zetten. De Hellfire RX9 ontploft niet maar suist met een enorme kracht af op het doel. De zes ingebouwde messen moeten ervoor zorgen dat het doelwit de aanval niet overleeft.

13 reacties

  • Frans Peeters

    5 jaar geleden
    Vroeger de indianen uitgeschakeld, de VS wapenindustrie staat nu verder
  • Mohamed Kabbal

    5 jaar geleden
    Terroristen uit Syrië en Jemen? IS breidt uit heb ik ergens gelezen en ik heb Saoedi Arabië nog niet horen spreken dat hun soldaten uitgekreten zijn! Dus verhaal is squattch te zijn men de jemenieten bedoelt maar die worden kapot gemaakt door Amerikaanse wapens.
  • Erwin Fiers

    5 jaar geleden
    Duizenden Russische tanks uitschakelen in de jaren '80.Als dat waar moest zijn dan vrees ik dat de sovjets wel wat anders zullen bovenhalen.Amerikanen zijn opscheppers.Dat ze maar opletten of Poetin maakt brandhout van hun "speeltjes"Sorry, liever de Rus dan de Amerikaan .
  • marcel mampaey

    5 jaar geleden
    beste Erwin ga dat eens vragen aan die mensen van Polen en die andere landen eerst nadenken voor je iets zegt.
  • Martin Smets

    5 jaar geleden
    Scary... in de troekomst hoop ik maar dat we niet de schuldige worden…