De Nederlandse minister van Financiën Wopke Hoekstra en Arno Visser, voorzitter van de Algemene Rekenkamer.
Volledig scherm
De Nederlandse minister van Financiën Wopke Hoekstra en Arno Visser, voorzitter van de Algemene Rekenkamer. © ANP

11,4 miljard op overschot: Nederland doet wat onze regering maar niet lukt

BegrotingIn Nederland is het overschot op de rijksbegroting vorig jaar verder opgelopen tot meer dan 11 miljard euro. Dankzij de bloeiende economie haalde de overheid flink meer belastingen op. De uitgaven namen ook toe, maar minder sterk dan de inkomsten. Nederland is daarmee een veel betere leerling dan ons land, dat nog steeds kampt met een begrotingstekort van enkele miljarden.

367 reacties

  • marc tamar

    5 jaar geleden
    Nederland heeft geen Wallonie waar wij Vlamingen ons zot aan betalen.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Nederland heeft een overheidsbeslag van 41%. En daarna betalen de Nederlanders het verschil dubbel en dik aan private verzekeringen. Voor de gzondheidszorg krijgen ze er alvast minder voor terug. Studiebeurzen zijn afgeschaft. Dat zijn nu studieleningen waar je na afstuderen nog jaren mag aan afbetalen. De kilometerheffing is daar niet nodig. Ze betalen nu al 4 keer onze wegenbelasting en 30 cent meer voor een liter benzine. Spaargeld en huis worden belast als een vermogen met 4% intrest.
  • Marc Van der Vloedt

    5 jaar geleden
    Het blauw genootschap (vaak het ultra liberaal "model" genoemd) kan daar ongestoord deals (kapitaal injecties/immobiliën/buiten vervolg stelling/valse getuigenissen/spijtoptanten) maken met onderwereldfiguren in hun ministeries (en hier hebben zijn er veel te veel om...te moeten onderhouden)
  • Ronny Biesen

    5 jaar geleden
    Het begint al aan de kop. Slechts 1 regering in plaats van 6 en gaat zo door naar onder. Geen 6 parlementen, enz.. Voeding is inderdaad goedkoper in Nederland en Duitsland dan in Belgie. Nederland speelt ook niet het OCMW van de wereld, en ga maar door. De Belgsiche politici hebben nu het schaamrood op hun wangen.
  • Dirk Vregels

    5 jaar geleden
    Een volle winkelwagen kost in Nederland €100 en in Belgie €200. Gezien daardoor steeds meer Belgen in Nederland hun boodschappen doen is het dus hun aantal x €100 voor Nederland en voor Belgie dit zelfde aantal maar dan - €200. Belgie loopt miljarden mis door hun eigen taks, accijns en btw verhogingen. Less is More, beste politiekers.