Direct naar artikelinhoud
Delphine Boël

Koning Albert moet dwangsom van 5.000 euro per dag betalen in zaak-Boël

Koning Albert moet dwangsom van 5.000 euro per dag betalen in zaak-Boël
Beeld EPA

Het hof van beroep in Brussel heeft beslist dat koning Albert toch een dwangsom van 5.000 euro per dag moet betalen als hij geen DNA-afstaat in de zaak-Boël. Dat meldt de Franstalige zender RTBF.

Het hof van beroep bevestigde in een uitspraak van 25 oktober vorig jaar dat Delphine Boël niet de biologische dochter is van Jacques Boël. Daarop kreeg koning Albert, net als Delphine Boël zelf en haar moeder Sybille de Selys Longchamps, tot 7 februari de tijd om DNA te geven en zo uit te maken of hij de vader is van Delphine Boël. De advocaten van Albert II tekenden echter cassatieberoep aan tegen de beslissing van het hof van beroep.

Volgens het kamp-Boël moet hij zo snel mogelijk DNA afstaan. Om dit hard te maken werd eerder al een dwangsom van 5.000 euro per dag gevraagd. De advocaten van Albert II stelden dan weer dat de procedure in cassatie moet worden afgewacht -die meer dan een jaar kan duren- om pas dan te kijken of hij zijn DNA moet afstaan.

Het arrest bevat een belangrijk punt: de resultaten van de DNA-testen van zowel koning Albert II, Sybille de Selys Longchamps als Delphine Boël, zullen niet gecommuniceerd worden voor een nieuwe zitting in beroep is vastgelegd. Dat betekent dat die dus niet zullen worden bekendgemaakt voor het Hof van Cassatie zich heeft uitgesproken over de zaak.