© RR

Schoenenwinkel Coccodrillo sluit na 35 jaar de deuren

De internationaal gevierde schoenenboetiek Coccodrillo sluit voorgoed de deuren in de Arenbergstraat. De veranderingen in mode en retail en de moeilijke bereikbaarheid door de aanhoudende wegenwerken dwingen de oprichters tot sluiting.

Marie Fabri

In 1983 openden partners Geert Bruloot en Eddy Michiels Coccodrillo in de Schuttershofstraat. Bij Coccodrillo kon je terecht om de nieuwste ontwerpers en schoenentrends te leren kennen. Bruloot en Michiels zetten volop in op jonge modeontwerpers, die later als ‘de Antwerpse Zes’ de geschiedenis in zouden gaan. Ze werkten nauw samen met de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten en boden een schoenencollectie aan het MoMu voor de Footprint-expo uit 2016.

Aan dit mooie liedje komt nu een einde. “De modewereld is al enkele jaren fors aan het veranderen door massale overproductie. Een doorgedreven kortingscultuur en koopjes het hele jaar door hebben de leefbaarheid van onze boetiek uitgedoofd”, vertelt Bruloot met pijn in het hart.

Maar het is niet alleen die veranderende modewereld die het onmogelijk maakt het hoofd boven water te houden voor de boetiek. In 2017 verhuisde de winkel naar een pand van 250 vierkante meter in de Arenbergstraat. Daar gaven de aanhoudende wegenwerken volgens de oprichters het genadeschot.

© Jan Van der Perre

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER