© Bart Van den Langenbergh

© Bart Van den Langenbergh

thumbnail: null
thumbnail: null

Homejackers takelen zeventigers zwaar toe: "Knipten met tang in onze vingers"

Twee brutale homejackers hebben zondagnacht Jef Van Hoeck (73) en zijn vrouw Madeleine Melis (72) in hun woning in Vosselaar zwaar toegetakeld. De gemaskerde daders sloegen en martelden het koppel een half uur lang.

Bart Van den Langenbergh

De overvallers drongen maandag om 2.30u 's nachts langs de achterdeur het huis van Jef Van Hoeck, een handelaar in oude munten, en zijn vrouw Madeleine op de Bevrijdingslaan in Vosselaar binnen. De boeven stormden meteen naar de slaapkamer waar het koppel lag te slapen. Daar moesten de zeventigers een half uur lang zware klappen verduren.

"Plots stonden we oog in oog met twee gemaskerde mannen die een pistool op onze neus richtten", zegt de zwaar toegetakelde Jef Van Hoeck. "Ze begonnen meteen met hun wapens op onze hoofden te kloppen en we werden ook herhaaldelijk gestampt. Ze haalden uit een zwart tasje ook een tang boven waarmee ze in mijn oor en in de vingers van mijn vrouw knipten."

De homejackers waren duidelijk uit op geld en andere waardevolle spullen. Na een half uur namen ze de auto van het koppel en hun portefeuille mee. Ze lieten de Mercedes een halve kilometer verder achter na eerst een brandblusapparaat leeg te spuiten.

Jef Van Hoeck ligt met zware kneuzingen over zijn hele lichaam in het ziekenhuis. Zijn vrouw moest niet worden opgenomen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer