Jupiler Pro League - Kortrijk sluit groepsfase af in stijl

door
Belga
Leestijd 1 min.

Op de slotspeeldag in groep B van Play-off 2 hebben Kortrijk, Waasland-Beveren en Zulte Waregem nog eens kunnen vieren. Poulewinnaar Kortrijk won met 4-0 van Cercle Brugge, Waasland-Beveren haalde het met 2-4 op Moeskroen en Zulte Waregem triomfeerde in eigen huis tegen revelatie Union (2-1). Kortrijk had tegen Cercle Brugge al snel zijn schaapjes op het droge dankzij een intikker van Ezekiel (18.). In de slotfase diepten Lepoint (71.), Chevalier (77.) en D'Haene (88.) de thuisvoorsprong nog uit. Kortrijk sluit de groepsfase in Play-off 2 af met 24/30. Het verloor slechts twee maal - telkens tegen Union - en lijkt klaar voor de finale, woensdag in eigen huis tegen Charleroi.

Moeskroen en Waasland-Beveren leverden in een spektakelstuk op Le Canonnier vijf doelpunten af. Voor rust toonden Awoniyi (34., 1-0) en Badibanga (38., 1-1) zich koelbloedig. Na de pauze bracht Jubitana (66.) de bezoekers op voorsprong, maar opnieuw Awoniyi (72.) trok Moeskroen op gelijke hoogte. Het laatste woord was toch weer voor Waasland-Beveren. Forte (77.) en Ampomah (90.+4) bezorgden Waasland-Beveren een vierde zege in Play-off 2.

In Zulte Waregem-Union vielen de hoogtepunten vooral voor rust te noteren. Sylla (31.) en Faik (33.) brachten de thuisploeg op drie minuten tijd op een dubbele voorsprong. De tegentreffer vanop de stip van Selemanie (37.) bracht geen zoden meer aan de dijk.

Kortrijk sluit groep B af als leider met 24/30. Enkel Union bleef in het spoor van de Kerels met 20 punten. Verderop volgen Zulte Waregem (13), Waasland-Beveren (13), Moeskroen (8) en Cercle Brugge (7).

bron: Belga