Migranten op Lesbos (archiefbeeld).
Volledig scherm
Migranten op Lesbos (archiefbeeld). © AFP

Zo’n 160 migranten opgepakt in Egeïsche Zee

De Griekse politie heeft tien migranten gearresteerd op de luchthavens van de vakantie-eilanden Santorini en Kos, die met vervalste paspoorten naar België, Frankrijk, Oostenrijk en Spanje wilden vliegen. Dat meldt de Griekse politie vandaag. Verder zijn voor de eilanden Samos, Agathonisi, Farmakonisi en Lesbos ongeveer 160 migranten ingerekend. Dat is aanzienlijk minder dan enkele jaren geleden.

4 reacties

  • diane colman

    5 jaar geleden
    Europa zou vliegensvlug buitengrenzen moeten aanleggen en investeren in het verdedigen ervan. Ik verwijt Europa dat ze alles hebben laten begaan en zich met akkefietjes hebben bezig gehouden. Een sterk Europa met 27 lidstaten zin we dus niet geworden... integendeel.
  • Filip Vanlaeken

    5 jaar geleden
    Als Griekenland (en andere kustlanden) hun kusten niet kunnen bewaken en migeanten terugsturen, moeten er binnengrenzen komen.
  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    Goed zend ze nu maar terug.
  • Kris Kras

    5 jaar geleden
    Met vervalste paspoorten? Terugsturen en wel onmiddellijk. Valsheid in geschrifte is nog steeds een misdaad. We moeten dat niet tolereren dat die mensen denken dat ze met een misdaad zomaar Europa kunnen binnenkomen.