Theresa May
Volledig scherm
Theresa May © AFP

Geëmotioneerde Theresa May kondigt ontslag aan als premier van het Verenigd Koninkrijk

De Britse premier Theresa May heeft haar vertrek aangekondigd. Ze neemt op 7 juni ontslag als leider van de Conservatieve Partij en blijft aan als premier tot haar partijgenoten een opvolger hebben gekozen. Die interne partijverkiezing begint een week later. “Ik heb drie keer geprobeerd om een deal goedgekeurd te krijgen door het parlement, zonder succes”, zei ze tijdens een persmoment voor 10 Downing Street.

92 reacties

  • Johan Launders

    5 jaar geleden
    Vier maal een voorstel indienen en telkens een njet... ze mocht al lang opstappen en het aan anderen overlaten. Nu brengt ze haar partij tot de afgrond met zo lang te wachten om af te treden.
  • Bert Pelgrims

    5 jaar geleden
    Veel respect voor Theresa, een sterke vrouw die gesaboteerd werd omdat ze de wil van de kiezer verdedigd.
  • WILLY MESKENS

    5 jaar geleden
    is een ijzersterke vrouw ,die zo haar best gedaan heeft en telkens tussen 2 vuren stond,dit verdiende ze niet.Laat de aasgieren het probleem nu maar oplossen ,we zullen eens kijken hoe zij het er vanaf brengen.
  • Victor Munster

    5 jaar geleden
    Drie keer dezelfde deal door hetzelfde parlement willen duwen? Is dat echt proberen? Dan liever Boris; die gaat gewoon voor een harde Brexit en dat zullen die 10 DUP'ers geweten hebben! Die laatsten hebben immers liever een "harde"grens met de rest van Ierland. Bij de IRA zijn ze al begonnen om hun geweren weer boven te halen.
  • danny buyse

    5 jaar geleden
    Als er één iemand een riante geldbonus verdiend is het May met mijlen voorsprong en een pak medailles dat ze er scheef van loopt. Voortdurend tussen 2 vuren over en weer gelopen als een schoothondje en pakken kastanjes uit het vuur moeten halen. Wat een moedige vrouw. Diegene die liever Europa kwijt zijn dan rijk kan ik alleen maar zeggen met tuiten gaan jullie wenen. De wereldmachten lopen ons nu al omver!