belga
Volledig scherm
© belga

Doodsbedreigingen, in gezicht spuwen en bizar gedrag: daarom wordt Kim De Gelder geïnterneerd

Het college van deskundigen dat Kim De Gelder onderzocht met het oog op een internering, meende dat het gevaar groot zou zijn dat hij door zijn geestesstoornis opnieuw misdrijven zou plegen. Dat blijkt uit het vonnis van de kamer voor de bescherming van de maatschappij (KBM), die besliste om De Gelder te interneren. In het verslag van de deskundigen is onder meer sprake van doodsbedreigingen, agressie en bizar gedrag.

11 reacties

  • Tina Huysman

    5 jaar geleden
    Charlotte De Greef, ik denk dat jij er totaal geen zicht op hebt hoe een FPC precies in elkaar zit. Ook niet hoe deze beveiligd zijn en hoe sterk de maatschappij net wél beschermd wordt door voor een internering te gaan. In de gevangenis kan hij sowieso op termijn een vervroegde invrijheidstelling aanvragen. Elke keer opnieuw een confrontatie voor de families van de slachtoffers. Heel veel reacties hier laten duidelijk zien dat veel mensen geen idee hebben hoe ingrijpend een internering is.
  • Claude Tanghe

    5 jaar geleden
    en dus kan de gemeenschap er terug voor opdraaien ,waarom kan men in zo'n geval hoe wreed en jammer het ook is als er nooit hoop op beterschap is gewoon zoals bij terminale zieken die dit willen een spuitje geven ?
  • Anonymous

    5 jaar geleden
    Waarom dergelijke wezens in leven houden ? Wie wil kinder en babymoordenaars waarvan het honderd procent vast staat dat ze schuldig zijn onderhouden ?
  • Charlotte De greef

    5 jaar geleden
    Deze man is gevaarlijk, dat is het enige wat in dit verhaal duidelijk is. De gesloten psychiatrie is veel minder goed beveiligd en dus een veel minder goede bescherming van de maatschappij. Ik ben voor het verderzetten van de levenslange opsluiting in de gevangenis.
  • mon Callens

    5 jaar geleden
    Deze mens is dood ziek,geef hem de nodige zorgen ...