Kerstmarkt steeds strenger: Chalet te laat dicht? 500 euro boete

© loh

Voor de vierde keer dompelt FIK Kortrijk onder in de gezellige kerstsfeer. Dit jaar zet de organisatie nog meer in op de beleving. Ook voert het een strenger beleid om zo te vermijden dat standhouders te laat openblijven.

djr

Kilometers lichtjes, een half bos kerstbomen, Jingle Bells door de speakers en sloten jenever en glühwein. Het basisrecept voor een kerstmarkt is nagenoeg gekend, maar ook dit jaar probeert vzw Feest In Kortrijk (FIK) weer dat tikkeltje meer te brengen tijdens de vierde editie van Winter in Kortrijk. Van 9 december tot en met 8 januari wordt Kortrijk omgetoverd tot een magisch kerstdorp. “We bouwen voort op voorgaande jaren, maar proberen toch te verrassen met enkele nieuwigheden. Ook houden we rekening met de opmerkingen van alle betrokkenen”, zegt voorzitter Kelly Detavernier.

Een van die opmerkingen was het laks omgaan met de sluitingsuren van de standen. Daar wordt nu paal en perk aan gesteld. “Nu krijgt een standhouder die dat uur overschrijdt meteen een boete van 500 euro. Bij een tweede keer sluit het chaletje onherroepelijk, zonder terugbetaling van het standgeld. Dit jaar zullen we ook meer medewerkers inschakelen om dit te controleren”, waarschuwt medevoorzitter Arne Vandendriessche.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen