De kerncentrale van Tihange.
Volledig scherm
De kerncentrale van Tihange. © EPA

Vakbondsactie in kerncentrale van Tihange

In de kerncentrale van Tihange, in het zuiden van het land, is deze ochtend een vakbondsactie aan de gang. Sinds 4 uur 's ochtends blokkeren enkele tientallen vakbondsafgevaardigden de toegang tot de centrale. Enkel het personeel dat bevoegd is voor de goede werking en de veiligheid van de centrale mag binnen. De actie zal waarschijnlijk nog een hele dag duren. 

4 reacties

  • Roger Duyssens

    5 jaar geleden
    Het zijn voor directie en personeel van de kerncentrales zeer onzekere tijden omdat niemand wil beslissen hoe het nu verder moet, dat er dan sociale conflicten ontstaan is min of meer normaal. Alle schuld op vakbonden en Wallonië stoten is dan ook echt hypocriet maar in de overwinningsroes van de populistische eigen volk dictatuur is dit mooi meegenomen.
  • peter servranckx

    5 jaar geleden
    De werkzekerheidsgarantie is toch nutteloos, weten die dan niet dat ze de kerncentrales gaan sluiten voor de opwarming tegen te gaan.
  • frans Venloo

    5 jaar geleden
    Laat deze vakbonden ens leven van Hun lidgelden inplaats van gesubsideerd te worden door de overheid ( ons belastingsgeld )ze zullen minder aan staking denken en hun gelden beter beheren .
  • Fritz De Pessemier

    5 jaar geleden
    Waar Wallonië goed in is. (Maar ook het enige)