Dit campagnebeeld komt van de website van Coöperatie Laatste Wil.
Volledig scherm
Dit campagnebeeld komt van de website van Coöperatie Laatste Wil. © laatstewil.nu

Hulp bij zelfdoding: parket start onderzoek

Het parket Oost-Vlaanderen start een onderzoek naar de Coöperatie Laatste Wil, de Nederlandse organisatie die zoekt naar een veilig, legaal en humaan zelfdodingsmiddel en volgende maand in België twee bijeenkomsten organiseert.

10 reacties

  • Eric Grosemans

    5 jaar geleden
    Gezien men massaal gestemd heeft op partijen die anti euthanasie zijn, zou dit middel wel eens een succes kunnen zijn.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Zolang ik uit een rusthuis kan wegblijven is het ok,komt die dag maak er een eind aan, twee kinderen werken in rusthuizen en geven me gewoon gelijk en ga ook naar de tachtig,de enige reden ouderen in leven te houden is de pillen industrie ,artsen en veel te dure rusthuizen,als mens ben je nul geteld,vb,kan je 't normaal vinden dat je als enige persoon 15 bewoners moet in de gaten houden ,eten geven ,pampers omdoen ,,wassen,ze bezig houden,neen ,personeel aannemen doen ze niet,
  • ROBERT GERTS

    5 jaar geleden
    Beste Jos. Blijkbaar bent u niet onder degenen die uit het levenn willen stappen, wegens bv. Jarenlange, ondragelijke pijnen. Ik KWAM bij de overheids instanties terecht! Daar word maar 1 ding gedaan : je VOLPROPPEN met anti depri! De overheid en artsen laten het nooit toe! Of je mort 99 zijn! Neen, ze durven nog te vragen of ze een experiment mogen uitvoeren! Indien ik het poeder had, zou ik het reeds geruime tijd gebruikt hebben! Neen, nu “leven”, zodat ze mij tot 5 huizen verder horen huilen
  • Jos Vercammen

    5 jaar geleden
    Sorry Lily, maar ik ben het niet me je eens. Iedereen heeft het recht om uit het leven te stappen. Maar laat alsjeblieft de overheid over waken, dat een aantal voorwaarden nageleefd worden Men moet absoluut voorkomen dat dit middel, dat de dood veroorzaakt, niet in handen van de verkeerde mensen komt. Daarnaast moeten ook mensen, die zwaar depressief zijn of suïcidale neigingen vertonen, beschermd worden tegen zichzelf, zodat ze geen zinloze onherroepbare daden stellen.
  • Hilde Peeters

    5 jaar geleden
    Beter menselijk doen dan wat sommige doen om uit het leven te stappen. Vele mensen willen na constante pijn lichamelijk of geestelijk niet meer verder. Dieren worden geholpen mensen niet moeten Het moet geld op brengen en leven in ellende.