Direct naar artikelinhoud
Brand

Zware uitslaande industriebrand in Bavikhove

De vlammen zetten meteen een lading hout in lichterlaaie.Beeld AHK

Er woedt een zware uitslaande brand in een bedrijf in het West-Vlaamse Bavikhove. Het vuur ontstond iets na 10 uur bij het diepvriesgroentenbedrijf Mipa Frost. De dikke rook is tot ver in de omgeving te zien. Over de oorzaak en eventuele gewonden is nog niets bekend. De brandweer is massaal ter plaatse.

Intussen heeft de stad Harelbeke het noodplan afgekondigd. Dat bevestigt burgemeester Alain Top. In een persbericht bevestigt de stad Harelbeke dat het gaat om een ammoniaklek. Er zijn voorlopig geen slachtoffers of gewonden. Wel werden er ongeveer 150 personen geëvacueerd omdat er gevaar was door een hoogspanningslijn die boven de site loopt. Ondertussen zijn de kabels wel afgeschakeld.

De omstandigheden van de brand zijn nog niet duidelijk. De stad Harelbeke laat weten dat er een adviseur gevaarlijke stoffen van de brandweer ter plekke is om de situatie op te volgen. De rook zou kunnen leiden tot irritatie.

Ondertussen is bekend dat de ammoniak in het bedrijf volledig opgebrand is en geen gevaar meer kan opleveren voor de volksgezondheid. 

Twitter bericht wordt geladen...

De dikke rook is van ver te zien.Beeld AHK