De Google Home
Volledig scherm
De Google Home © EPA

Slimme speaker in huis? Dit kan je er allemaal mee doen

MultimediaMet slimme speakers van Google, Amazon en een aantal audiomerken breng je de kracht van artificiële intelligentie (AI) naar je woonkamer. Veel trendwatchers schatten dat  ze echt op doorbreken staan, als ze tenminste de kinderschoenen weten ontgroeien. We gingen even na wat je er nu al mee kan doen.

6 reacties

  • Louis Bouduin

    5 jaar geleden
    Ooit zal zo'n slimme speaker ongetwijfeld zoiets als een algemene afstandbediening zijn voor van alles en nog wat. Iets waar we ons van lichtelijk geamuseerd of verbaasd van afvragen hoe we het deden voordat het bestond. Zoals we ons nu niet meer kunnen voorstellen hoe het was om uit de zetel te komen om de tv van zender te veranderen? Dus prima vooruitzicht, maar even zo goed gaan we dood.
  • ruud van rooy

    5 jaar geleden
    Leon mede werker van Microsoft misschien, praat maar eens op je pc met iemand over onderhoud of gezondheid wedden dat je binnen de kortste keren je email box vol zit met reclame over die onderwerpen wordt niet megeluistert hallo
  • Leon Van der Neffe

    5 jaar geleden
    ruud van rooy flauwekul! Er wordt idd geluisterd naar de commando's van gebruikers en dit om de systemen te perfectioneren. Er wordt echter NIET naar gesprekken geluisterd, diegenen die luisteren krijgen ook enkel maar de audio te horen zonder te weten om wie het gaat of welk op adres en ganse conversaties worden NIET beluisterd. Enkel alles wat na het 'ok google' commando komt wordt geanalyseerd!
  • ruud van rooy

    5 jaar geleden
    Ja Jan De Borger onder het nom gemakkelijk kan je thuis nergens meer over praten of ze hebben het gehoord van privacy blijft er dan niets meer over
  • kevin vandermeren

    5 jaar geleden
    Het is een geweldig systeem ookal is het nog niet zo uitgebreid als in Amerika. Zodra routines worden geïntegreerd in de Nederlandstalige Google Assistent is the sky the limit maar op dit moment is er al integratie met If This Then That. Onze Google speakers worden bijzonder goed benut in huis alleszins.