Kwik bereikt zondag 30 graden

door
Belga
Leestijd 2 min.

Het is deze namiddag zonnig en warm met maxima van 23 graden aan de kust en in Hoog-België en 27 graden in de Kempen. 's Avonds en 's nachts is het helder tot lichtbewolkt met hoge wolkensluiers. Het wordt een zachte nacht met minima van 12 graden in de Ardennen en 17 graden elders. Dat voorspelt het KMI. Ook morgen wordt het zonnig met wat hoge wolkensluiers en stijgt het kwik nog verder. De maxima liggen tussen 26 graden in Hoog-België en 30 graden op de meeste plaatsen in Vlaanderen. Naar de avond toe ontwikkelen er zich in het westen van het land wel stapelwolken die lokaal kunnen uitgroeien tot een bui, eventueel met onweer. In de nacht naar maandag neemt ook in het oosten de bewolking toe en wordt het overal wisselend tot zwaarbewolkt, met perioden van regen of buien. De minima schommelen rond 14 graden.

Maandag trekt een storing traag van west naar oost over het land. In het westen en het centrum is wat regen mogelijk en in het oosten kunnen de buien plaatselijk vergezeld zijn van onweer. Maxima tot 24 graden in de Kempen en Belgisch Lotharingen en 20 graden elders.

Dinsdag krijgen we hetzelfde weer met verschillende storingen met buien en kans op onweer. De tempertauren klimmen tot 24 graden. Ook woensdag komt er weinig verandering in het onstabiele weer, met kans op buien die mogelijk heviger zijn dan de vorige dagen, en maxima tussen 17 en 24 graden.

Donderdag is de kans op neerslag kleiner, maar plaatselijke buien zijn niet uitgesloten. Het is gedeeltelijk bewolkt met maxima tussen 15 en 20 graden.

bron: Belga