Bianca Debaets.
Volledig scherm
Bianca Debaets. © photo_news

CD&V voor eerst in 30 jaar niet in Brusselse regering. Bianca Debaets (CD&V): “We zijn te braaf geweest”

Binnenland“We zijn te braaf geweest.” Dat heeft Bianca Debaets (CD&V) gezegd in De ochtend op Radio 1 nu haar partij voor het eerst in 30 jaar geen deel zal uitmaken van de Brusselse regering en in de oppositie moet zetelen. “We moeten wat scherper zijn, met een taalgebruik dat de mensen beter begrijpen”, klinkt het.

27 reacties

  • Jan Van Rompaey

    5 jaar geleden
    altijd maar ezelen om meer te kunnen graaien.
  • Ingrid Delphine Souffriau

    5 jaar geleden
    Als je er werkelijk niets van gebakken hebt Stop dan en betaal alles terug, dan pas zullen we geloven. Al de rest is blabla
  • claude sanders

    5 jaar geleden
    Ja wat zijn de Vlamingen nog waard in Brussel, al de beslissingen worden genomen door de Franstalige partijen. Het wordt tijd dat de geldkraan van Vlaanderen naar Brussel wordt dicht gedraaid. Zij willen van Brussel een zelfstandige regio wel dat ze dan voor alles opdraaien.
  • chris delanghe

    5 jaar geleden
    Brussel is inderdaad een grote gore smerige verloederde boel geworden. En dat mag de politiek op zijn conto schrijven. Dat sommigen echt van hun mooie stad houden is dan ook een uitspraak die velen de wenkbrauwen zal doen fronsen. Geen probleem? Groen en rood gaat dat wel onder elkaar fijntjes "regelen" zoals dat dan heet in politiek jargon. Met de 30 brusselse dwarsliggers, onze 8 parlementen en 7 regeringen kan dat geen probleem zijn.
  • wesley netnem

    5 jaar geleden
    Ach welke partij het ook is , er zal Niks veranderen aan het graaien van de Politiek ! Er zal niks veranderen aan Wie voor alles mag opdraaien in dit land namelijk de Werkende Belg ! De Rest Houden hun Handje open en Krijgen Om NIKS te doen !