Op de Koning Albertlaan in Maldegem week gisteravond rond 23 uur een personenwagen om nog onduidelijke reden af van de rijbaan en botste frontaal tegen een boom.
Volledig scherm
Op de Koning Albertlaan in Maldegem week gisteravond rond 23 uur een personenwagen om nog onduidelijke reden af van de rijbaan en botste frontaal tegen een boom. © Jeffrey Dujardin

Bijzonder dodelijke nacht op Belgische wegen: zeven verkeersdoden bij verschillende ongevallen

BinnenlandHet was een zwart weekend op de Belgische wegen. De voorbije nacht vielen maar liefst zeven doden te betreuren bij verschillende verkeersongevallen. En ook zaterdag kwamen twee personen om het leven. Mogelijk speelde het feit dat er meer mensen onderweg waren door het verlengde weekend en het warme weer een rol, zegt het verkeersveiligheidsinstituut Vias.

31 reacties

  • Hugo Bavré

    5 jaar geleden
    Niet roken, niet drinken, niet uit de hand eten achter het stuur, brengt concentratieverlies mee. Alleen sturen mag en wie iets anders wil doen moet stoppen op een parkeergelegenheid. Het optrekken van de snelheid voor fietsers naar 25 km/uur is niet te begrijpen en dan nog om reden dat dit ook zo is in andere landen. precies of de verkeersinfrastructuur overal hetzelfde is. De versoepeling is m.i. enkel ingegeven om tegemoet te komen aan de verzuchtingen van de hardrijders wielertoeristen.
  • Freddie Lamers

    5 jaar geleden
    Het lijkt wel of iedereen haast heeft op de Belgische wegen. Hou u aan de aangegeven snelheid en je wordt door het merendeel van de automobilisten ingehaald. Zowel op gewestwegen als op de autostrade. Het is de mentaliteit van de mensen die niet deugt.
  • Steve Van der Vekens

    5 jaar geleden
    Dat sub-tropische weer mag inderdaad niet onderschat worden. Bij sub-tropisch weer horen ook enorme wolkbreuken en kortdurende stormen welke alles in een mum van tijd onder water kunnen zetten. Daaraan zie je dat dit weer opletten geblazen is.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Preventie, degelijke aanleg en onderhoud van wegen zijn geschrapt. Maar het repressief actieplan werkt. Maar blijkbaar toch niet zo goed.
  • Paul Philippaerts

    5 jaar geleden
    Hier zijn die doden maar statistiek. Maar voor de familie van die doden start een verschrikkelijke tijd van lijden en verdriet. Wanneer komt er eens controle op de weg? Ja ze gaan nu camera's bijzetten. Nochtans verkeerspolitie kan hier voor de voet processen opstellen door die niet controle. Die verdienen hun pre 25 keer terug, maar ze hebben die mensen liever op kantoor. Papierkes invullen veel leuker.