© VTM

Familie vermiste kickbokser looft premie van 30.000 euro uit voor gouden tip

De familie van Marc De Bonte doet nog eens een oproep naar mensen die mogelijk iets weten over de verdwijning van de 26-jarige kampioen kickboksen en loven een beloning uit van 30.000 euro voor wie de gouden tip geeft.

TG

Na het VTM-programma ‘Faroek’, waarin de ouders en vriendin van de vermiste kickbokser Marc De Bonte uit Kasterlee getuigden, zijn een aantal nieuwe tips binnengekomen bij de politie. Een aantal zou onbruikbaar zijn, anderen worden nog onderzocht.

“Wij loven nu zelf 30.000 euro uit voor wie informatie geeft die de zaak kan helpen oplossen”, zei vader Marc De Bonte jr. ons vanmiddag aan de telefoon. “Na bijna een maand zoeken zijn we stilaan radeloos en hopen zo snel mogelijk van deze onzekerheid te worden verlost”, zegt hij.

© Paul Keyenberg

Marc De Bonte (26) uit Kasterlee verdween in de nacht van 4 op 5 november na een personeelsfeestje in Bladel waar hij werkte en trainde. Nadien is hij nog naar een vriend in Turnhout gereden. Zijn auto werd de dag nadien teruggevonden in het Nederlandse Best, de gemeente waar hij samen met zijn vriendin woont.

“Ik denk dat ze Marc ergens vasthouden. Ik hoop dat hij dan nog in leven is. Ik kan aan niets anders denken en wil ook aan niks anders denken”, getuigde mama Kristel Vanhove op tv.

Marly de Laat, de Nederlandse vriendin van de verdwenen kickbokser, vertelde in de uitzending dat ze die bewuste vrijdagnacht nog een sms’je had gekregen van Marc met de melding dat hij naar huis zou komen. “Om zes uur ‘s ochtends schoot ik wakker in bed en toen merkte ik dat Marc niet naast me lag. Ik dacht eerst dat hij een ongeval had gehad. Ik ben meteen zelf in de auto gesprongen en beginnen rondrijden langs alle binnenwegen. Maar hij was niet te vinden”, aldus Marly de Laat.

Het onderzoek spitst zich onder meer toe op de zwarte Renault Clio van Marc die op zondag 6 november in Best is teruggevonden. Het is niet zeker of Marc zelf die auto daar heeft neergezet en of hij al dan niet in gezelschap was. “Iedereen die zijn auto heeft gezien en kan zeggen of Marc alleen was of in gezelschap, meldt dit best aan de politie”, zegt Inge Delissen van het parket in Turnhout.

“Misschien zijn er ook mensen die de auto hebben gezien op weg naar de E34 of op de E34 zelf naar Best. Zij kunnen misschien melden of Marc alleen of met andere personen in de auto zat.”

De auto had het Belgisch kenteken 1-ANL-604. Marc De Bonte is 1,88 meter groot en droeg op het moment van zijn verdwijning een zwarte jas, een grijze trui en een jeansbroek.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER