Direct naar artikelinhoud
iOS 13

Apple lanceert nieuw besturingssysteem voor Apple en iPad, maar waarschuwt om het niet te gebruiken

De nieuwe iOS bevat een instelling die de achtergrond van uw scherm helemaal zwart maakt.Beeld EPA

Apple heeft zopas de bètaversie van iOS 13 gelanceerd voor ontwikkelaars, maar raadt iedereen aan het nieuwe besturingssysteem voor iPhone en iPad voorlopig niet te installeren. 

Het bedrijf stelde iOS 13 voor op zijn Worldwide Developers Conference (WWDC). Het besturingssysteem heeft een aantal nieuwe instellingen, zoals een ‘dark mode’ die alle toepassingen een zwarte achtergrond geeft.

De nieuwe update is vanaf de herfst beschikbaar voor het publiek, en de bèta-versie zou gelanceerd worden in juli. Zo gauw de voorstelling afgelopen was, kregen ontwikkelaars echter al een uitnodiging om het nieuwe besturingssysteem te downloaden op de website van Apple.

Apple waarschuwt echter dat de nieuwe update downloaden, schade kan veroorzaken aan het toestel. ‘Belangrijke waarschuwing voor sensatiezoekers: als je de geweldige nieuwe instellingen van iOS 13 wil testen, raden we ten stelligste aan te wachten op de vele bug fixes die later deze maand worden doorgevoerd in de bèta-versie’, luidt het.

De bèta-versie is voorlopig enkel beschikbaar voor geregistreerde Apple-ontwikkelaars - iets wat 99 dollar kost - en dat via iTunes, de app waarvan tijdens hetzelfde event het doodvonnis getekend werd.