Schuld & Vrienden parodieerde in hun logo het echte Schild & Vrienden-logo, maar dan in het roze. Ook Pepe The Frog dook erin op, een populaire internetmeme die later werd geassocieerd met extreemrechts . Rechts: Dries Van Langenhove (VB) in het filmpje waarin hij de UGent-medewerker met naam en toenaam noemt.
Volledig scherm
Schuld & Vrienden parodieerde in hun logo het echte Schild & Vrienden-logo, maar dan in het roze. Ook Pepe The Frog dook erin op, een populaire internetmeme die later werd geassocieerd met extreemrechts . Rechts: Dries Van Langenhove (VB) in het filmpje waarin hij de UGent-medewerker met naam en toenaam noemt. © twitter

Kritisch twitteraccount Schuld & Vrienden offline, initiatiefnemer krijgt doodsbedreigingen

‘Schuld & Vrienden’, een twitteraccount dat kritisch bericht over het extreemrechtse ‘Schild & Vrienden’ van Dries Van Langenhove, bestaat niet meer. Initiatiefnemer S.V., een medewerker van de UGent, heeft de pagina verwijderd en krijgt doodsbedreigingen. Van Langenhove noemt de medewerker met naam en toenaam en deelt zijn herkenbare foto op Twitter.

60 reacties

  • Xavier Lemeire

    1 jaar geleden
    Ook hier is de inderdaad de vrijheid van meningsuiting niet recepecteerd.
  • Otto-Jan Rongewaard

    5 jaar geleden
    Vrijheid van meningsuiting blijkt alleen geldig voor Schild en Vrienden.
  • ivan de ridder

    5 jaar geleden
    Schending van privacy is strafbaar, dien dan klacht in. Zelf rechter spelen en doodsbedreigingen uiten zijn niet goed te spreken, en evenzeer strafbaar. Blij dat hier geen vrij wapenbezit is als in de US want er zitten precies veel schietgrage zotten in België.
  • Diane Bernaerts

    5 jaar geleden
    Die DrieSS wordt nog de nagel aan de doodskist van Vlaams Belang! Die steekt het VB op zijn eentje nog vér langs rechts voorbij! Zelfs "gewone" Facebookgebruikers, waaronder ikzelf en een aantal vrienden van mij, hebben al doodsbedreigingen gekregen uit S&V-hoek, enkel omdat we kritisch waren voor Dries of omdat iemand dat verhaal over die ijsjesverkoper kon weerleggen.
  • Tom Vandersteegen

    5 jaar geleden
    Cassius ook beter lezen oen... Doodsbedreigingen zijn ok of wat?