Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Zo dicht u de kloof tussen uw huidig loon en het wettelijk pensioen

SparenDe kans is groot dat uw wettelijk pensioen een stuk lager ligt dan uw huidige loon. Als u uw levensstandaard op peil wil houden, zal u dus moeten zorgen voor een aanvulling. Bijgevolg moet u tijdig starten met het opzij zetten van een appeltje voor de dorst. Maar hoe groot moet dat zijn om op uw oude dag safe te zitten?

16 reacties

  • Rene Van houdt

    5 jaar geleden
    Als,als, als, als ik rijk geboren ben hoef ik niks te doen dan opsouperen. Wie deze voorstellen opmaakt moet eens met de twee voeten op de grond blijven, 75% van de bevolking heeft het minimumloon en dat is dan €1200 (man)en €1050 (vrouw) opgeteld is dat €2150 dat zijn de realiteitscijfers, niet wat de samensmelting van het geheel de lonen op papier de hoogte in trekken en zo zand in de ogen strooit.Hebt ge nog zand genoeg????????
  • Hilde Peeters

    5 jaar geleden
    Zou dit ook eens willen zien voor alleenstaande die huurt dat valt niet weg als je op pensioen gaat.Of voor ieder die huurt.
  • Danny Kempeneers

    5 jaar geleden
    500€ sparen per maand? Hoeveel mensen kunnen dit doen?
  • Lieven tanghe

    5 jaar geleden
    De overheid moet het geld dat je voor je pensioen afgedragen hebt teruggeven , punt uit .Is het niet aan jezelf dan aan de kinderen .Solidariteit heeft voor iedereen een grens en voor mij is die zero.
  • Peter Janssen

    5 jaar geleden
    Hoezo moet deze generatie nu zélf zorgen voor een menswaardig pensioen nadat zij járen krom zullen liggen door de hoogste belastingdruk om het peil van levensstandaard te behouden? Daarvoor dient de politiek te zorgen door het beheer van de miljoenen die zij afdragen tijdens hun loopbaan, nu al tot 67 jaar!Stop met hun geld te verkwisten en maak jongeren niet wijs dat ze ook nog eens zélf voor aanvulling van hun pensioen moeten zorgen..ze hebben RECHT op een toereikend,wéttelijk pensioen!