Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © thinkstock

Begrotingstekort loopt op tot 10 miljard

Het begrotingstekort loopt volgend jaar op tot 9,6 miljard euro of 2 procent van het bruto binnenlands product (bbp). Dat blijkt vandaag uit nieuwe cijfers van het Planbureau, die De Tijd kon inkijken.

224 reacties

  • Charles Jorissen

    5 jaar geleden
    De meeste landen in de wereld hebben overheidsschulden. Hoe legitiem zijn deze ? Tweede vraag is wie verdient hier aan ?
  • danny janssens

    5 jaar geleden
    als je het bedrijfsleven niet hoort klagen, dan weet je genoeg. de bedrijven hebben zich 5 jaar kunnen vetten op kosten van de gewone man, vooral oudere werknemers en ambtenaren. tijd om het vet af te romen. werk aan de winkel voor Groen,
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    De bedrijven hebben zo veel geld gekregen dat ze er geen weg meer mee weten. D'Ieteren N.V. is op zoek naar een grote prooi in Europa. Voor 1 miljard. Om hun cash geld ergens in te investeren. En liefst zonder het op te delen in kleinere bedrijven. Al zeker niet om te investeren en jobs te creëren in eigen land. Eigen geld eerst, dat wel. Maar dan stopt het verhaal.
  • michel De Blay

    5 jaar geleden
    Het feit dat ze nu weer 10 miljard tekort komen wil zeggen dat veel van hun vorige 'besparingen' virtueel waren . Iedere SECONDE loopt de staatsschuld op met 507 euro ofte 43 miljoen euro/ dag. Welk land kan die volhouden???. Pensioenen beperken voor iedereen tot 1500 euro, stempelen beperken in de tijd. Leeflonen met 80 % verminderen en alleen nog toekennen aan ECHTE sukkelaars. Verbieden dat sociale woningen nog kunnen verkocht worden op de privémarkt zou al veel helpen.
  • Ronny Ooijen

    5 jaar geleden
    luc meeus, welke partij was de grootste tijdens Michel I? Heeft de partij met de meeste zetels in het parlement volgens u dan niet de grootste verantwoordelijkheid? Althans toch tot ze gingen lopen. Wat ze kunnen hebben we reeds ondervonden. Veel beloven, veel bochten nemen, graaien en van alles wat niet volgens plan verloopt de schuld op een ander steken.