John Bercow, de flamboyante voorzitter van het Britse Lagerhuis.
Volledig scherm
John Bercow, de flamboyante voorzitter van het Britse Lagerhuis. © AP

Parlement buitenspel zetten om brexit zonder akkoord door te duwen? Geen sprake van, zegt voorzitter

De voorzitter van het Britse Lagerhuis, John Bercow, noemt het “vanzelfsprekend” dat een nieuwe premier het parlement niet zal kunnen opschorten om het Verenigd Koninkrijk zonder akkoord uit de Europese Unie te halen. “Dat staat zo als een paal boven water dat het eigenlijk niet gezegd hoeft te worden, maar blijkbaar moet ik dat toch nog eens herhalen”, aldus Bercow in een reactie op kandidaat-premier Dominic Raab. Die had die piste gisteren gesuggereerd.

4 reacties

  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Marc Geerts : ik woon in Frankrijk : ik kan het zelfde zeggen over de arrogantie van de Nederlanders. Ik hoor ze in de supermarkt zagen over de Fransen. EN sommige Vlaamse Belgen ook die denken dat ze de Fransen nog moeten gaan koloniseren. Slecht argument!
  • Marc Geerts

    5 jaar geleden
    Die zijn daar allemaal aan het doordraaien. De Britten denken dat ze zich alles kunnen blijven permiteren, vergeet het. De Britten passen zich zelfs als ze in het buitenland op vakantie zijn niet het minste aan...ik woon 4 jaar in Spanje, ik ben nog geen enkele Brit tegengekomen die een goede morgen of goede dag in het Spaans zeggen of erger nog, ze proberen het nog niet eens....dat zegt toch genoeg van dat volkske hé.
  • Wesley Kenis

    5 jaar geleden
    En zijn eerste taak: heel de brexit terugdraaien nu alle zakken gevuld zijn.....
  • Frans Peeters

    5 jaar geleden
    Parlement wil het referendum en de mening van het volk negeren
  1. Hoofd Russische veiligheidsdienst FSB zegt dat VS, VK en Oekraïne achter aanslag in Moskou zitten
    Update
    43

    Hoofd Russische veilig­heids­dienst FSB zegt dat VS, VK en Oekraïne achter aanslag in Moskou zitten

    Het hoofd van de Russische veiligheidsdienst FSB heeft gezegd dat de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Oekraïne achter de aanslag op de concertzaal bij Moskou zitten. Dat is opmerkelijk, aangezien president Vladimir Poetin maandag erkende dat de aanslag het werk was van “radicale islamisten”. Poetin voegde er wel aan toe dat de daders naar Oekraïne vluchtten. “Natuurlijk is het Oekraïne”, zegt de FSB-topman dinsdag resoluut. De president van Wit-Rusland beweert ondertussen dat de terroristen na de aanslag tevergees naar zijn land probeerden te vluchten.
  2. TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Doden en gewonden bij Russische aanvallen op Cherson en Charkiv - EU-landen willen strengere importregels voor Oekraïense landbouw

    TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Doden en gewonden bij Russische aanvallen op Cherson en Charkiv - EU-landen willen strengere importre­gels voor Oekraïense landbouw

    Verschillende mensen in de inner circle van de Russische president Vladimir Poetin geloven niet dat er een link is tussen de aanslag in Moskou en Oekraïne. Dat schrijft het Amerikaanse persbureau ‘Bloomberg’ op basis van verschillende bronnen. Oekraïne meldde vandaag verder dat het opnieuw een schip geraakt heeft van de Russische Zwart Zeevloot. Zelf kreeg het gisteren luchtaanvallen op Kiev te verwerken en daarbij vielen zeker tien gewonden, meldt burgemeester Vitali Klitsjko. Lees hier de ontwikkelingen van woensdag 27 maart terug.