Vliegende taxi van BMW.
Volledig scherm
Vliegende taxi van BMW. © SKAI

Op één waterstoftank van Brussel naar Zürich

BMW heeft samen met het Amerikaanse bedrijf Alaka’i Technologies een vliegende brandstofcel-taxi gebouwd. Dankzij de waterstof behoort een reis van Brussel naar Zürich straks tot de mogelijkheden - zonder tussenstop of bijvullen.

13 reacties

  • Geert Tamsyn

    5 jaar geleden
    Erwin Vandriessche, de échte redenen zijn dat watertofgas produceren drie keer zoveel energie kost als dat gas kan opleveren, en dat het gas extreem ontvlambaar is (in Noorwegen is vorige week nog een waterstof tankstation ontploft). Waterstofgas ontvlamt reeds bij simpel contact met lucht, tanken dient dus 100% luchtdicht te gebeuren, dat kun je moeilijk in handen van miljoenen niet altijd even handige chauffeurs geven.
  • Erwin VD

    5 jaar geleden
    Dit is nu de reden, waarom de brandstofcel niet wordt aangemoedigd. Ze verkopen liever auto's op slechte GSM batterijen die veel stroom gebruiken uit kerncentrales voor een minimale prestatie. Daaraan kunnen de groten geld verdienen!
  • Patrick Petit

    5 jaar geleden
    Ik rij met mijn diesel euronorm 6 op 7 uur naar Zürich en dat kost me pak minder...
  • Gert De Vries

    5 jaar geleden
    @Johan Billiet, Waarom zou groene stroom uit het buitenland niet goedkoop kunnen zijn ? Veel Europese landen (Spanje, Oost-blok,..) en net daarbuiten hebben nu reeds een reële of nog "voorradige" overschot aan wind, zon, waterkracht, geothermisch waar ze graag iets i.p.v. nu niets aan verdienen. Maar Elia moet wel (willen) meewerken om die groene stroom tot in België te krijgen !
  • heinz wolf

    5 jaar geleden
    Hebben we nu nog niet begrepen dat de e-auto niet de toekomst kan zijn? Zeker niet met al die installaties die nodig zullen zijn om een actieradius van 250 km te hebben. 400 km en meer is een fabeltje want sta eens in de file, schakel eens de verwarming of de airco aan, en de rest. En het belangrijkste: de productie van de batterijen is alles ander dan milieuvriendelijk en de grondstofvoorraden zijn beperkt.