File op de E40.
Volledig scherm
File op de E40. © photo_news

Milieuvriendelijke verlichting zorgt twintig nachten lang voor verkeershinder op E40

Op de E40 tussen Groot-Bijgaarden (Dilbeek) en Affligem richting Gent wordt vanaf morgen verkeershinder verwacht door werken op de middenberm. Het Agentschap Wegen en Verkeer plaatst er milieuvriendelijke verlichting.

18 reacties

  • Gert Roelandt

    5 jaar geleden
    Voordeel van led = ze geven direct licht bij opstart en sommige zijn dimbaar. Het is trouwens alleen als ze gedimd zijn dat ze minder verbruiken dan de Na-lampen. Nadeel van led is dat wanneer deze moet vervangen worden, dat de ganse armatuuur van 800euro moet vervangen worden. Een Na-lamp kost slechts enkele euros, zodat ze deze zelfs preventief vervangen. De grote kost van led-lampen gaat maar komen wanneer er elke maand enkele beginnen uit te vallen. (telkens dure interventies op onze kosten)
  • Johan Billiet

    5 jaar geleden
    Waarom al die moeite...de snelwegverlichting in Vlaanderen wordt 's nachts toch uitgeschakeld..is beter voor de veiligheid, althans volgens vorig Vlaams minister van verkeer Crevits..Indien dit zo zou zijn, kunnen we wellicht dan ook de lichten van onze auto's uitdoen...???
  • sven neirynck

    5 jaar geleden
    Hoe lang duurt het voor die LED-lampen om de CO2 te compenseren die gecreëerd werd door de uitstoot van de extra files ten gevolge van de montage van deze lampen? Of moesten de lampen toch vervangen worden, want dan is de montage wel als een neutrale operatie te beschouwen.
  • Jan Brecht

    5 jaar geleden
    Waarom gans de nacht verlichting Blijf thuis snacht als ge nt moet werken en dan kan de verlichting uit, auto hebben zelf licht
  • censor

    5 jaar geleden
    Straatverlichting op kruispunten is ideaal, stel zware mist, dan zie je op de kruispunten, afritten de natriumlampen al van ver...en rijd je niet voorbij een kruispunt, en zeker als het donker is op de snelweg, en de verlichting van borden is uit of stuk, kun je die dus nog lezen....