Direct naar artikelinhoud
Deelsteps

Ook Antwerpen wil verboden zones voor elektrische deelsteps uitbreiden

Deelsteps worden vaak midden op trottoirs of pleinen achtergelaten, en hinderen zo voetgangers en fietsers.Beeld Photo News

Na onder meer Brussel en Parijs onderzoekt ook Antwerpen of het aantal zones waar je niet mag parkeren met een elektrische deelstep kan worden uitgebreid.

Ook Antwerpen bekijkt wat er kan worden gedaan tegen het zomaar achterlaten van elektrische  deelsteps, meldt De Standaard. Net als in heel wat andere steden worden de steps in Antwerpen steeds populairder. Schaduwzijde van de medaille is echter dat gebruikers het vervoersmiddel overal in de stad achterlaten.  En daar wil de stad tegen optreden. “Op dit ogenblik zijn er aan de stations al enkele zones afgebakend waar niet geparkeerd mag worden - ook voor fietsen”, citeert de krant het kabinet van Antwerps mobiliteitsschepen Koen Kennis (N-VA).

“Momenteel wordt bekeken hoe we dit in de toekomst eventueel nog ruimer kunnen toepassen. De verschillende aanbieders nemen de zones dan op in hun software door middel van geofencing, zodat voertuigen niet in deze zones geparkeerd kunnen worden.”

Brussel

Ook Brussel neemt maatregelen, zo bericht De Morgen vandaag. Een definitieve lijst van afgebakende zones is er nog niet, maar het is sowieso de bedoeling om de buurt rond de Grote Markt en grote stukken van de Wetstraat en het Josaphatpark stepvrij te maken.