De Russische president Poetin schudt de hand van de Turkse president Erdogan.
Volledig scherm
De Russische president Poetin schudt de hand van de Turkse president Erdogan. © REUTERS

Erdogan bevestigt aankoop Russisch raketsysteem en negeert waarschuwing VS

Turkije heeft de deal rond de aankoop van Russische S-400-raketten al afgesloten. Dat heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan laten verstaan. "Ik zeg niet dat Turkije het S-400-raketsysteem gaat kopen. We hébben het al gekocht. Het is een gedane deal", aldus de Turkse president. Hij voegde er aan toe dat Turkije de S-400-raketten binnenkort hoopt te ontvangen.

16 reacties

  • zeki altin

    5 jaar geleden
    ieder land bepaald zelf wat ie koopt en verkoopt ! als turkije liever s400 verkiest boven dat patriot dan is het zijn keuze en ook hun geld natuurlijk.. amerika moet zich niet moeien met ander mans zaken..of het zal een heel sterk bondgenoot verliezen...
  • Micheline Gevers

    5 jaar geleden
    Allé Trump kan weer gaan dreigen. Als hij nog durft, want nu zit Rusland ertussen en dat is veel sterker dan Mexico. Blokkeert hij de F-35, dan koopt Erdogan weer bij Rusland. Amerika is van zijn pluimen aan het verliezen ondanks de dolle dreigingen van Trump. Blaffende honden bijten niet.
  • Chris Boog

    5 jaar geleden
    Tarik Akan fout Duitsland heeft patriot systeem Frankrijk koopt ook geen S400. Cyprus is geen NAVO lidstaat vandaar dat die wel de S300 konden kopen.
  • Ludwig VdB

    5 jaar geleden
    Met het ene been staat hij in de Navo en met het andere in Rusland.
  • ANTONIO POL

    5 jaar geleden
    Turkije uit de NATO zetten!!! Ondanks strategische ligging van het land.