Een straat in Wervik stond begin deze week ook al eens onder water.
Volledig scherm
Een straat in Wervik stond begin deze week ook al eens onder water. © Filip Van Loo

KMI waarschuwt: vannacht ‘code geel’ voor intense buien en wateroverlast

WeernieuwsHet KMI waarschuwt voor intense regenbuien die komende nacht over ons land trekken. Op sommige plaatsen kunnen grote hoeveelheden neerslag vallen in korte tijd. Mogelijk kan er 10 tot 30 mm in zes uur tijd vallen. Vanaf omstreeks middernacht tot zaterdagochtend geldt in heel het land ‘code geel’. Er kan plaatselijk wateroverlast zijn en hinder voor het verkeer.

23 reacties

  • Edward Horemans

    5 jaar geleden
    Even emmers plaatsen want firma Jodiko heeft zonnepanelen geplaatst op ons dak . wel niet prettig afgewerkt lijkt lekker veel lekken in plafond zeker slaapkamer dus probeer maar te slapen met een druppende druppel hé . Vele telefoons en mails nog niets van hen ontvangen . Dus wel betalen om de plaatsing maar dienst na verkoop is gewoon niets .
  • Wouter Vanhauwaert

    5 jaar geleden
    Beter een beetje duiding geven bij cijfers ipv die bangmaakcodes. Wat opzoekingswerk leert dat 1mm= 1l/m2, dus 10 tot 30mm is eigenlijk 10 tot 30l/m2
  • joseph Leysen

    5 jaar geleden
    Men zou eens beginnen met de natuurlijke omstandigheden te herstellen waar het mogelijk is grachten langs de wegen openmaken. Overstromingsgebieden herstellen vooral langs de waterlopen. Ophouden met water in riolen te pompen waar andere mogelijkheden zijn. En een onmiddellijke betonstop. Werk aan de winkel.
  • gianni de moor

    5 jaar geleden
    Op plaatsen waar water in de grond moet trekken worden omtervlugst appartementsblokken neergezet en dit in alle gemeenten met water te kort en overlast wordt geen rekening gehouden.
  • Guido Pintens

    5 jaar geleden
    er is idd nog altijd een serieus tekort aan grondwater. Kwestie van je objectief/deskundig te informeren natuurlijk. Het is niet omdat we bv gisteren enorme wolkbreuken hebben gehad (hier toch) dat het waterpeil zich plots herstelt. Zo mag het nog weken aan een stuk gieten zonder ophouden, en dan komen we nog altijd tekort. Wacht maar tot het drinkwater hier gerantsoeneerd zou worden uit noodzaak zoals in ZA vorig jaar