De Franse president Emmanuel Macron (links), de Italiaanse premier Giuseppe Conte (tweede van links), eerste minister van Malta Joseph Muscat (tweede van rechts) en de premier van Portugal Antonio Costa (rechts) op de MED7-top.
Volledig scherm
De Franse president Emmanuel Macron (links), de Italiaanse premier Giuseppe Conte (tweede van links), eerste minister van Malta Joseph Muscat (tweede van rechts) en de premier van Portugal Antonio Costa (rechts) op de MED7-top. © EPA

Zuid-Europese landen bereiken akkoord over klimaat, niet over migratie

Zeven Zuid-Europese landen zijn gisteren in Malta tot een akkoord genomen om in 2050 tot een CO2-uitstoot van nul te komen. Over de opvang van migranten is er nog steeds veel verdeeldheid tussen de landen.

3 reacties

  • Roger Vanopstal

    5 jaar geleden
    Als het om meer geld uitgeven gaat is er altijd wel snel een akkoord. Grenzen versterken? Belachelijk, er zijn geen grenzen meer.
  • Patrick morel

    5 jaar geleden
    Ze hadden evengoed een akkoord kunnen sluiten om vanaf 2060 emigranten proportioneel te verspreiden over de 7 landen. De meeste van die 7 landen hebben een gigantische schuldenberg, net als wij, benieuwd hoe ze dat gaan aanpakken met deze nieuwe maatregelen. Ze zijn meestal solidair zolang het niet te ver gaat.
  • Jean-Paul Halsberghe

    5 jaar geleden
    De lange zwanezang van Europa: zelfs een beperkt aantal landen kunnen geen brede overeenstemming vinden over slechts een paar heel heikele punten. Hoe willen we dan met in de twintig? Of zijn het er nu meer of minder dan 20?